PSV en Internazionale eindelijk akkoord over Dumfries

12 augustus 2021, 11:26   Bijgewerkt: 12 augustus 2021, 15:15

Het duurde langer dan gedacht, maar Internazionale en PSV hebben donderdag dan tóch een akkoord bereikt over de transfer van Denzel Dumfries. De rechtsback levert de Eindhovenaren minimaal zo'n 12,5 miljoen euro op. Dat is weliswaar niet veel hoger dan het eerder geboden en geweigerde bedrag, maar kan vermoedelijk in de toekomst nog wel verder oplopen. Daarmee is hij na Donyell Malen de volgende Nederlander die veel geld in het laadje brengt. 

Dat schrijven transferspecialisten Fabrizio Romano en Gianluca Di Marzio althans. De verwachting is dat de PSV'er vandaag (donderdag) al arriveert in Milaan, waar in de komende dagen de medische keuring zal plaatsvinden. Alleen als dat problemen aan het licht brengt, kan een overgang nog moeizaam worden. Naast het clubakkoord dat donderdagochtend dus is bereikt, had Dumfries zelf namelijk ook al een mondelinge overeenkomst gesloten met de kampioen van Italië. 

Er was Internazionale zelf ook veel aan gelegen om de deal snel in orde te maken, want de club had nog geen opvolger gevonden voor de naar Paris Saint-Germain vertrokken Achraf Hakimi. Door de moeizame financiële situatie moet er vooral worden vekocht deze zomer, maar Dumfries kost beduidend minder dan Hakimi opleverde. Bovendien is de verwachting dat Romelu Lukaku voor meer dan honderd miljoen euro nog overstapt naar Chelsea, waardoor deze transfersom simpel op te hoesten was voor de Italianen. Welke clausules er voor de toekomst zijn afgesproken tussen beide clubs, is nog niet helemaal duidelijk. Volgens Di Marzio gaat het om maximaal 2,5 miljoen euro aan bonussen. 

Perspectief PSV

Ook PSV zal opgelucht zijn dat de deal rond is, want de club gunde Dumfries na het succesvolle EK een overgang, maar die liet nog even op zich wachten. De man die vorig seizoen nog de aanvoerdersband droeg, trainde om die reden zelfs al niet meer mee met de selectie van Roger Schmidt. Dat ging overigens wel in goed overleg tussen beide partijen, maar met Phillipp Mwene en Jordan Teze was in de tussentijds de positie van Dumfries wel volledig ingevuld.

Lees ook: PSV bouwt aan droomteam: 'Nog vier à vijf versterkingen'

Dumfries is na Malen de tweede PSV'er die voor een hoog bedrag vertrekt, maar de leegloop zal nog wel even voortduren. Mohamed Ihattaren staat nog op de nominatie om verkocht te worden, terwijl ook Derrick Luckassen, Dante Rigo, Ritsu Doan en Bruma nog wat inkomsten kunnen verwerven voor technisch directeur John de Jong. Daar tegenover staat minimaal nog zo'n twee aankopen, maar mogelijk zelfs nog meer.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen