Geloofde Virgil van Dijk is klaar voor oproep Louis van Gaal

12 augustus 2021, 11:14   Bijgewerkt: 12 augustus 2021, 11:19

Virgil van Dijk (30) lijkt fit genoeg om een oproep te kunnen verwachten van Louis van Gaal voor het Nederlands elftal. De centrale verdediger heeft in de voorbereiding van Liverpool steeds langer achtereen gespeeld en zou volgens zijn coach Jürgen Klopp komend weekend in de basis kunnen starten in de Premier League. Niets lijkt een oproep voor Oranje dan nog in de weg te staan.

Dat heeft Klopp uit de doeken gedaan in aanloop naar het openingsduel in de Premier League tegen Norwich City. "Ik denk dat ze in de basis zouden kunnen starten", doelde de Duitser op Van Dijk én Joe Gomez, die in de laatste oefenronde respectievelijk zeventig en zestig minuten speelden. Dat klinkt als goed nieuws voor Louis van Gaal, die vrijdag (morgen) naar verluidt zijn eerste voorselectie openbaar maakt. Zekerheid over een basisplaats gaf de oefenmeester van The Reds overigens aan geen van beide van zijn verdedigers.

"Je weet hoe het met dit soort dingen gaat. Je moet niets overhaasten met spelers die terugkomen van een zware blessure", aldus Klopp over het verdedigende duo. "Als ik denk dat we ze voortijdig moeten wisselen, dan heeft het weinig zin om ze te laten starten. Centrale verdediger is niet echt een positie waarop je wilt wisselen tijdens een wedstrijd. Maar het ziet er voor allebei goed uit, al komt er een zwaar seizoen aan."

Lees ook: Van Dijk maakt indruk bij Liverpool bij rentree in basis

Complimenten voor Big Virg

In elk geval is ploeggenoot Trent Alexander-Arnold bijzonder tevreden dat Van Dijk weer veelal naast hem stond achterin tijdens de voorbereiding. "Hij is een natuurlijke leider", loofde de back zijn collega-voetballer in de Engelse media. "Hij spreekt wanneer hij moet spreken, hij is dominant en aanwezig. (…) Hij is iemand naar wie je luistert als hij spreekt en dat is wat je wilt van een leider. Veel mensen kijken tegen hem op."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen