Peperduur foutje van NAC Breda in Van Hooijdonk-transfer

12 augustus 2021, 09:25   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

NAC Breda kan vermoedelijk fluiten naar de opleidingsvergoeding van Sydney van Hooijdonk. De talentvolle spits liep uit zijn contract, maakte deze zomer de overstap naar Bologna, dat normaliter daarvoor de opleidingsvergoeding had moeten betalen. Doordat de Eerste Divisie-club hem geen nieuw contract aanbood, hoeft dat echter vermoedelijk niet en dat is een peperdure misser.

Dat meldt BN/De Stem. NAC Breda heeft alleen recht op een dergelijke vergoeding, als het zelf een nieuw contract aanbiedt aan de speler. Van Hooijdonk heeft echter nooit een schriftelijk aanbod gehad om te blijven in Breda, waardoor de club vermoedelijk kan fluiten naar de 375.000 euro. Dat is bijna twintig procent (!) van het spelersbudget en kan dus zo een of twee spelers schelen deze zomer.

Logischerwijs probeert NAC Breda alsnog een rekening te sturen voor Van Hooijdonk, die vijf jaar onder contract stond bij de club en daardoor 375.000 euro kan opleveren. In de reglementen van de FIFA staat echter wel dat er een contractaanbieding gedaan moet zijn. Het enige dat er volgens het Van Hooijdonk-kamp ligt, is de formele ontslagbrief, waarmee het automatisch verlengen van de verbintenis werd voorkomen.

Lees ook: Van Hooijdonk laat zich gelden tijdens debuut namens Bologna

'NAC heeft verder verzuimd zestig dagen voor de beëindiging van het contract, dus voor 1 mei, een aanbieding te doen die minstens gelijkwaardig is aan het vorige contract, zoals de FIFA-regels voorschrijven. Dan zou NAC het recht behouden op de opleidingsvergoeding. De regelgeving is vrij duidelijk: een schriftelijk contractvoorstel, desnoods per mail. Dat is in de maanden na de opzegging niet gebeurd', weet de ochtendkrant. Volgens Van Hooijdonk is het zelfs nooit gebeurd, Mattijs Manders stelt van wel. "We hebben destijds een voorstel gedaan, maar daar zijn we helaas niet uitgekomen", aldus Manders, die wel een rekening gaat sturen, maar niet verwacht dat Bologna gaat betalen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen