'Bosz akkoord met aanwinst, Inter wil Onana alleen gratis'

12 augustus 2021, 08:15

Peter Bosz gaat zijn eerste 'eigen' aankoop bij Olympique Lyon vermoedelijk spoedig afronden. De Nederlandse coach heeft namelijk al een persoonlijk akkoord bereikt met Liverpool-speler Xherdan Shaqiri (29). Wel moet er nog een overeenstemming worden bereikt met eigenaar Liverpool.

Dat schrijft transferspecialist Fabrizio Romano althans. Volgens hem is er een persoonlijk akkoord tussen Lyon en de Zwitser, die een contract tot en met 2024 wil gaan tekenen bij de club van de Nederlandse trainer. Zelf staat hij ook open voor een vertrek naar de Ligue 1, wat gezien zijn geringe hoeveelheid speeltijd de laatse seizoenen een logische wens is.

Liverpool is echter nog niet akkoord met het bod van ongeveer zes miljoen euro, plus nog enkele bonussen. De gesprekken over een deal lopen nog, toch hoopt Bosz hem spoedig te presenteren. De enige twee zomeraanwinsten (de transfervrije Damien Da Silva en Henrique) tot dusver kwamen namelijk al voor zijn aanstelling en waren niet bepaald de grote namen die het vertrek van onder anderen Memphis Depay kunnen opvangen. 

Onana in beeld bij Internazionale

Eigenlijk leek Ajax-doelman Onana de eerste aanwinst van Bosz te worden, maar ondanks een akkoord tussen Lyon en de Amsterdammers ging de deal niet door. De Kameroener trok namelijk zelf de stekker uit de aanstaande overgang, omdat er interesse van grotere clubs zou zijn c.q. komen. Een van die clubs is Inter, meldt Romero. Die club wil hem echter alleen in de zomer van 2022, als hij transfervrij is. Dat zou voor Ajax een behoorlijk domper zijn, omdat het naast zijn schorsing dan ook nog eens naast een leuk bedrag voor hem grijpt.

Lees ook'Onana 'naait' Ajax en Lyon en wacht met handtekening'

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen