'Van Gaaltje' van Tuchel levert Chelsea Europese Super Cup op

11 augustus 2021, 23:51

Chelsea heeft woensdagavond de Europese Super Cup gewonnen. De Champions League-winnaar was na een bloedstollende strafschoppenserie te sterk voor Villarreal. De ingevallen Kepa groeide uit tot held van Chelsea door twee penalty's te keren. Hakim Ziyech speelde eveneens een hoofdrol in Belfast door de score te openen en op curieuze wijze geblesseerd uit te vallen.

Thomas Tuchel had in zijn basiself een plekje ingeruimd voor Ziyech, die een ijzersterke voorbereiding achter de rug heeft. Als aanvallende middenvelder achter spits Timo Werner kreeg de voormalig speler van Ajax het vertrouwen van zijn trainer in de strijd tussen de winnaar van de Champions League en Europa League. Dat vertrouwen betaalde hij al snel terug.

Na een klein halfuur opende Ziyech de score door op aangeven van Kai Havertz raak te schieten. Een op dat moment verdiende voorsprong voor de Londenaren, die Villarreal ver terugdrongen. Van Ziyech was het zo'n beetje zijn laatste wapenfeit. Hij liep een schouderblessure op na een onschuldig luchtduel en kon de wedstrijd niet voorzetten. Villarreal kwam in de blessuretijd van de eerste helft bijna op gelijke hoogte, maar de volley van Alberto Moreno stuiterde via de onderkant lat terug het veld in.

Het was een voorteken voor de tweede helft. Villarreal kroop na rust uit zijn schulp, gooide de schroom van zich af en raakte zeven minuten na rust opnieuw het houtwerk. Ditmaal was het Gerard Moreno de ongelukkige. Ruim een kwartier voor tijd kregen de Spanjaarden alsnog loon naar werken. Na een fraaie combinatie schoot Gerard Moreno de verdiende gelijkmaker in de verre hoek.

Een derde doelpunt volgde niet in de reguliere speeltijd, waardoor de verlenging uitkomst moest bieden. Daarin gebeurde relatief weinig, waardoor een strafschoppenserie onvermijdelijk was. Bij Chelsea stond niet Édouard Mendy, maar Kepa onder de lat. De Spanjaard werd aan het einde van de verlenging binnen de lijnen gebracht. Een Van Gaaltje. Het bleek een gouden zet te zijn, want Kepa groeide in de strafschoppenserie uit tot held van Chelsea. De doelman keerde de strafschoppen van Aissa Mandi en Raúl Albiol en bezorgde zijn club daarmee een nieuwe prijs.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen