Van der Vaart reageert voor het eerst op vertrek Hyballa

11 augustus 2021, 22:22

Rafael van der Vaart heeft voor het eerst gereageerd op het vertrek van Peter Hyballa als trainer van Esbjerg fB. De voormalig speler van onder meer Ajax, Real Madrid en Tottenham Hotspur vindt het jammer dat de Duitse oefenmeester heeft besloten er de brui aan te geven. Van der Vaart werd een dag geleden gestrikt als assistent-trainer, maar gaat dus niet samenwerken met Hyballa.

Hyballa kwam al snel na zijn aanstelling bij Esbjerg onder vuur te liggen. Het boterde niet bepaald tussen hem en de spelersgroep. De selectie eiste eind vorige maand het vertrek van de trainer, maar Hyballa bleef. Woensdag besloot de voormalig oefenmeester van NEC en NAC Breda alsnog de eer aan zichzelf te houden en op te stappen.

Dat gebeurde nog geen 24 uur nadat Esbjerg de terugkeer van Van der Vaart bekendmaakte. De voormalig Nederlandse middenvelder werd gehaald als 'brandweerman' om de vuurtjes te doven. "Een week geleden heb ik Peter voor het eerst gesproken", zegt Van der Vaart bij het Algemeen Dagblad. "Hij werd natuurlijk zwart gemaakt. Soms heb je dat het niet klikt. Dat was hier ook het geval. Zijn aanpak werkte niet bij deze spelersgroep."

Van der Vaart betreurt het dat hij niet gaat samenwerken met Hyballa. "Ik vind zijn passie en kijk op voetbal geweldig. Ik denk ook dat onze combinatie perfect was geweest. We hebben het twee weken geprobeerd. Maar als je in zijn ogen keek, zag je dat hij zijn ding niet kon doen. Hij moet het van zijn passie hebben. 21 spelers die zo'n brief sturen. Het is echt een ding geweest in Denemarken. Dat was het hem ook niet waard. En dat snap ik."

Ondanks het vertrek van Hyballa blijft de rol van Van der Vaart bij de Deense club hetzelfde. "Die verandert niet. Ik ga op het veld staan en daar kijken of dit wat voor mij is. Ik ben heel leergierig. Ik kan denk ik goed met mensen overweg, maar als trainer is dat toch anders. Dat wil ik ondervinden. Als assistent ga ik ook proberen de sfeer terug te brengen. Verder heb ik een vrije rol. Ik voel met net een nummer tien."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen