Goede vorm Ziyech beloond met basisplek in Europese Super Cup

11 augustus 2021, 19:51   Bijgewerkt: 11 augustus 2021, 21:58

Hakim Ziyech heeft woensdagavond een basisplaats bij Chelsea in de strijd om de Europese Super Cup tegen Villarreal. De 28-jarige spelmaker draaide een uitstekende voorbereiding en ziet zijn vorm beloond worden door trainer Thomas Tuchel. De wedstrijd tussen de winnaar van de Champions League en Europa League vindt plaats in Belfast en begint om 21.00 uur.

Ziyech heeft de afgelopen weken indruk gemaakt, onder meer met twee doelpunten in de oefenwedstrijd tegen Tottenham Hotspur. De voormalig Ajacied kwam in het slot van het afgelopen seizoen minder aan spelen toe dan hij wilde. In de finale van de Champions League tegen Manchester City was er zelfs helemaal geen speeltijd voor hem weggelegd.

Chelsea begint naar verwachting in een 3-4-2-1 formatie aan de Europese Super Cup, waarbij Ziyech samen met Kai Havert achter spits Timo Werner speelt. De flanken worden bestreken door Callum Hudson-Odoi en Marcos Alonso. N'Golo Kanté en Mateo Kovacic vormen het blok op het middenveld, terwijl Kurt Zouma, Trevoh Chalobah en Antonio Rüdiger de verdediging vormen. Édouard Mendy staat bij Chelsea onder de lat.

In het Noord-Ierse Belfast hoopt Ziyech zijn tweede prijs in dienst van Chelsea te winnen, ditmaal als basisspeler. Tegenstander is de verrassende winnaar van de Europa League: Villarreal. De Spaanse club, die vorig seizoen als zevende eindigde in de nationale competitie, won het tweede Europese toernooi door in de finale met Manchester United af te rekenen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen