Van der Vaart kan Hyballa niet redden: coach stapt op bij Esbjerg

11 augustus 2021, 13:26

De samenwerking tussen Peter Hyballa en Rafael van der Vaart was van bijzonder korte duur. BN De Stem en Ekstrabladet melden dat Hyballa deze ochtend zijn ontslag heeft ingediend bij Esbjerg, de club waar Van der Vaart deze week begon als assistent. De club heeft het nieuws inmiddels bevestigd via de eigen kanalen.

De voormalig coach van onder meer NAC Breda en NEC bevond zich al weken in een benarde positie bij de Deense tweededivisionist. Hyballa zou enkele spelers hebben verteld dat zij te dik waren teruggekeerd van vakantie en hun borsten hebben vergeleken met die van hun vrouw. Het leidde tot een open brief van 21 selectiespelers in een Deense krant.

Esbjerg wilde de rust herstellen door Van der Vaart, die vier wedstrijden speelde namens de club, als assistent te strikken. Ook is Van der Vaart actief als ambassadeur. Hyballa heeft zelf besloten de handdoek te gooien en de deur achter zich dicht te trekken. Het is niet duidelijk waar de toekomst van Van der Vaart ligt. Op Twitter roepen fans op om hem tot coach te benoemen, maar de ex-middenvelder heeft geen trainingsdiploma's.

Hyballa werd pas zeven weken geleden aangesteld in Denemarken. Daarvoor werkte hij bij het Poolse Wisla Krakow, waar hij ontslagen werd.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen