Drommel nog twee duels verwijderd van CL: "Een jongensdroom"

11 augustus 2021, 08:35

Joël Drommel hield voor de derde wedstrijd op rij de nul en had daarmee een belangrijk aandeel in het bereiken van de play-offs van de Champions League met PSV. Op bezoek bij FC Midtjylland (0-1 overwinning) was de doelman met enkele fraaie reddingen belangrijk voor zijn ploeg. De van FC Twente overgenomen doelman hoopt zijn goede vorm door te trekken.

In de laatste voorronde van de Champions League wacht een ontmoeting met Benfica. "Nu we zover zijn gekomen, moeten we de Champions League ook halen", vertelde Drommel na afloop van de wedstrijd aan het Eindhovens Dagblad. Daarmee zou een grote wens van de keeper in vervulling gaan. "Dit is voor mij een jongensdroom, waar ik altijd keihard voor gewerkt heb. Ik had nog nooit Europees gespeeld en nu al zoveel wedstrijden achter elkaar."

Lees ook: PSV boekt late zege op FC Midtjylland

Drommel, afgelopen seizoen dragende kracht bij het kwakkelende FC Twente, won dit seizoen de concurrentiestrijd van Yvon Mvogo. De Zwitser sloot wegens EK-verplichtingen later aan in de voorbereiding en moet sindsdien genoegen nemen met een plek op de reservebank. Mvogo wordt gehuurd van RB Leipzig en zal zich in de basis hopen te knokken.

Dat wil Drommel voorkomen. Met de week lijkt hij te groeien. "De jongens leren mij ook steeds beter kennen, de sfeer in de groep is toch al prettig. Met een paar groepjes spelen we spelletjes of kaarten we weleens. We klikken goed met elkaar. Het is allemaal een veel hoger niveau, dat merk je op de training al. Dat is voor mij alleen maar fijn."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen