Toornstra optimistisch: "We verwachten zelf ook veel"

11 augustus 2021, 08:08

Feyenoord begon met een stroef tweeluik tegen FC Drita nog matig aan het seizoen, maar lijkt langzaam richting de gewenste vorm te groeien. De nieuwe trainer Arne Slot ziet steeds meer van zijn spelprincipes in de ploeg komen, waardoor de hoop op een mooi seizoen in Rotterdam-Zuid toeneemt. Dat merkt ook middenvelder Jens Toornstra, die het seizoen waarschijnlijk als aanvoerder gaat beginnen.

Toornstra krijgt steeds vaker te horen dat de verwachtingen rond het Feyenoord van Slot groot zijn. "Zelf verwachten we ook heel veel", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. We willen heel graag die topclub zijn. We willen graag meedoen. Ik weet niet of die verwachtingen echt een negatieve uitwerking op ons hebben gehad. Ambitieus zijn is volgens mij geen verkeerde insteek."

Toornstra beseft echter ook dat andere spelers de komende maanden zullen moeten opstaan. Clubtopscorer Steven Berghuis vertrok namelijk naar Ajax. Toornstra heeft begrip voor zijn stap. "Hij heeft de ideale leeftijd om nog een stap te maken. Waarheen, dat was dan aan hem. Ik had het nooit gedaan, Ajax, maar ik zat niet in zijn situatie. Dat het gevoelig ligt, weet ook iedereen. Dat wist Steven ook, dat zal hij hebben meegenomen in zijn besluit. Er werd online vaak geschetst dat wij hem niet mochten, maar dat was heel kort door de bocht."

Toornstra lijkt dit seizoen de aanvoerdersband te krijgen van Arne Slot. De ervaren middenvelder concurreerde de laatste weken met Leroy Fer om de band, maar laatstgenoemde is na de komst van Gernot Trauner naar de bank verwezen. Diverse Turkse media brengen hem bovendien nog altijd in verband me een overstap naar Kasimpasa, waar Jeffrey Bruma en Nicolai Jørgensen al onder contract staan.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen