Oud-Ajacied Traoré helpt CL-droom Van den Brom om zeep

10 augustus 2021, 21:28

John van den Brom komt komend seizoen met zijn KRC Genk niet uit in de Champions League. De nummer twee van België van vorig seizoen verloor in de derde voorronde over twee wedstrijden met 4-2 van Shakhtar Donetsk. Bij de 2-1 in de return in Oekraïne was voormalig Ajax-spits Lassina Traoré een van de doelpuntenmakers. Namens Genk scoorde Cyriel Dessers

Sowieso was het seizoen voor Van den Brom niet goed begonnen. Afgelopen weekend - in speelronde drie van de Belgische competitie - boekte het tegen KV Kortrijk pas de eerste overwinning van het seizoen (1-2). Eerder verloor het in de wedstrijd om de Super Cup van Club Brugge (3-2), hield het slechts een punt over aan de competitiewedstrijden tegen Standard Luik (1-1) en KV Oostende (3-4) en verloor het ook de heenwedstrijd tegen Shakhtar in eigen huis met 1-2.

En dus moest Genk in de return aan de bak om nog zicht te houden op deelname aan de Champions League. De missie werd echter wel erg lastig toen de ploeg na een halfuur opnieuw op achterstand kwam. De Braziliaan Tete - in het vorige duel al trefzeker - legde de bal op de achterlijn goed terug, waarna Traoré kon binnenschieten. De spits maakte deze zomer de keuze voor meer speelminuten en maakte voor liefst tien miljoen euro de overstap naar de Oekraïense topclub. Vooralsnog met succes: de aanvaller speelt veel en zijn goal tegen Genk was alweer nummer drie.

Naarmate de tweede helft vorderde nam de hoop bij Genk steeds meer af. Deze werd helemaal aan flarden geschoten door Marcos Antonio. De bal belandde een klein kwartier voor tijd in de kluts voor het doel van Genk, waarbij Traoré kon uithalen. Zijn schot was nog voor de keeper, maar uit de rebound schoot Antonio dus wel raak. Genk deed in de slotfase nog iets terug via een goal met een flink Eredivisie-tintje. Invaller Cyriel Dessers was namelijk de maker, op aangeven van Mike Trésor Ndayishimiye. Genoeg was het echter niet voor de ploeg waar ook oud-Ajacied Carel Eiting nog in mocht vallen. Genk plaatst zich daarmee 'slechts' voor de groepsfase van de Europa League. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen