'Messi laat speciale Argentinië-clausule in contract opnemen'

10 augustus 2021, 21:05   Bijgewerkt: 10 augustus 2021, 21:13

Lionel Messi kan ieder moment zijn handtekening zetten onder een tweejarig contract bij Paris Saint-Germain. Nadat vorige week bekend werd dat een nieuw contract bij FC Barcelona niet haalbaar was, zijn de club en speler het snel eens geworden. In het contract zijn echter wel enkele speciale clausules opgenomen met betrekking tot de Argentijnse nationale ploeg.

Dat wist het Argentijnse TyC Sports dinsdag te melden. De belangrijkste van deze clausules is dat wedstrijden met Argentinië prioriteit krijgen boven verplichtingen bij zijn eigen club. Het gaat daarbij over zowel officiële wedstrijden als oefenduels. Ook eiste de sterspeler dat het medische team van de Argentijnse ploeg toegang zal krijgen tot de faciliteiten van PSG.

De clausules werden besproken met het WK 2022 in het achterhoofd, dat in de winter in Qatar gespeeld zal worden. Door de coronapandemie hervat Argentinië pas in september de kwalificatie voor dat toernooi. Op 2 september speelt het uit tegen Venezuela, op 5 september wacht het de kraker in en tegen Brazilië en op 9 september komt Bolivia op bezoek. Na zes speelrondes staat Argentinië momenteel tweede in de kwalificatiepoule (vier van de tien landen plaatsen zich rechtstreeks).

Het is slechts nog een kwestie van tijd voor Messi zijn contract bij PSG definitief ondertekent. De Argentijn vloog vandaag al naar Parijs om zijn transfer af te ronden. De club zelf plaatste al verschillende video's op de social media-kanalen die hintten op de komst van Messi, maar een officiële bevestiging is er nog altijd niet. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen