Danilo gaat voor kans bij Ajax en wil Suárez en Zlatan achterna

10 augustus 2021, 19:51

Danilo wil dit seizoen strijden voor zijn plek in de spits bij Ajax. De aanvaller speelde vorig seizoen op huurbasis voor FC Twente, maar heeft dit seizoen een rol als reservespits achter Sébastien Haller. Danilo kreeg echter 'basisrugnummer' 9 toegewezen en durft groot te dromen.

"Ik probeer mijn kans nu te pakken", vertelde Danilo tegenover het clubkanaal van Ajax. "De voorbereiding op het seizoen was een goed moment om mij te laten zien. Daarom betekende mijn goal tegen Leeds United veel voor mij." Toch zal de concurrentiestrijd met Haller een lastige worden voor de Braziliaan, al maakt hij zich daar zelf geen zorgen over. "Zonder concurrentie word je lui. Met zo'n goede speler leer je zelf ook veel meer bij. Daarnaast is het ook een heel fijne gozer. We proberen elkaars niveau de hele tijd omhoog te stuwen."

Bij Twente beleefde Danilo een seizoen met twee gezichten. Voor de winterstop was de spits in bloedvorm en was hij concurreerde hij met Giorgos Giakoumakis om de topscorerstitel. In de tweede seizoenshelft kwam hij echter in een vormdip terecht. "Alle spelers maken dat wel een keer mee", weet Danilo. "Hier bij Ajax is de druk weer anders. Je moet hier altijd presteren. Ik heb er keihard voor gewerkt daar klaar te zijn." Ook trainer Erik ten Hag zag Danilo 'volwassener' terugkeren. "Mijn focus is anders nu. Ik besef nu meer dat dit het serieuze werk is. Ik wil heel Europa laten zien wie de echte Danilo is."

Rugnummer 9

Dat gaat hij komend seizoen proberen met nummer 9 op zijn rug. Dat nummer betekent veel voor de Braziliaan. "Veel legendes droegen rugnummer 9. Ik wil mijn eigen geschiedenis schrijven met dit nummer. Toen bleek dat dit nummer vrij was, greep ik mijn kans, want het zal goed voor me zijn. Suárez, Ibrahimovic... die spelers hebben geschiedenis geschreven met dit nummer. Ik wil ook naam maken met dit nummer op mijn rug."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen