Van der Vaart officieel 'redder' Hyballa bij Esbjerg

10 augustus 2021, 16:50

Rafael van der Vaart treedt officieel weer in dienst bij een club. Zoals al aangekondigd gaat hij bij Esbjerg fB hoofdtrainer Peter Hyballa ondersteunen, bevestigde nu ook de Deense club zelf. Naast assistent-coach wordt de voormalig speler van Esbjerg ook ambassadeur van de club.

Eerder liet Van der Vaart al weten dat hij bij Esbjerg aan de slag zou gaan. Zijn hulp daar is nodig, omdat het sinds de komst van Hyballa chaotisch is. De spelersgroep zou niet blij zijn met de manier van werken van de trainer, die na controversiële uitspraken en acties op het trainingsveld onder vuur is komen te liggen. Zo zou hij een te zware speler bij de borst hebben gegrepen en hebben gezegd dat hij 'grotere borsten had dan zijn vrouw'. 21 spelers schreven een open brief in de krant, maar de club hield vertrouwen in de trainer.

Toch is de komst van Van der Vaart nodig om de situatie bij de club te redden. "Het is er erg rommelig", wist ook Van der Vaart, toen hij eerder bij Ziggo Sport al inging op zijn nieuwe functie. "Zijn manier van communiceren bevalt daar niet. Wij zijn het wel gewend, maar dat zijn ze daar niet. Ik zie het best zitten om tussen die gasten te staan, ik ben er toch. Mijn leven is een grote vakantie, joh."

Op de clubwebsite noemde Van der Vaart het een 'logische stap' om opnieuw betrokken te zijn bij de club. "Ik won nu al enkele jaren met mijn gezin in de stad en voel me daardoor verbonden met Esbjerg en met de club", legde hij uit. "Ik ben enthousiast en dankbaar dat het bestuur mij deze kans heeft geboden en ik zal met iedereen samenwerken om de gang van zaken op en naast het veld te verbeteren."

Lees ook: Van der Vaart gaat Hyballa helpen: "Mijn leven is een vakantie"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen