Bondscoach Flick onder indruk van Götze en hint naar comeback

10 augustus 2021, 14:51

Na een wisselvallig beginjaar van Mario Götze bij PSV, heeft de Duitser de smaak inmiddels flink te pakken. Met PSV vernederde hij al (redelijk) grote clubs als Galatasaray, Midtjylland en Ajax en in die wedstrijden maakte hij ook nog eens vier doelpunten. Dat is niet alleen in Nederland opgevallen, maar ook kersvers bondscoach van Duitsland Hansi Flick in enthousiast.

Mede door blessureleed, een zoekend PSV én een lastige positie, kwamen de immense kwaliteiten van Götze vorig seizoen niet helemaal uit de verf. Bij vlagen liet hij zijn klasse zien, maar hij nam het team niet bij de hand. Inmiddels is PSV overgestapt van een 4-2-2-2-formatie op een 4-3-3-opstelling, waarin Götze de aanvallende middenvelder is. Een rol die hem beter lijkt te passen.

Flick werd dinsdag gepresenteerd als nieuwe bondscoach van Duitsland en ging in op de status van diverse spelers. Zo ook die van Götze, waar hij goede woorden voor over had. "Götze zit weer op het juiste spoor in Eindhoven. Hij maakt veel doelpunten en is erg belangrijk voor het team." Zo mag de middenvelder van PSV weer serieus hopen op een terugkeer in Die Mannschaft als hij op deze voet verdergaat.

Lees ook: Wereldgoal! Sublieme assist Zahavi

Ook liet hij weten zeker nog geen afscheid te willen nemen van enkele vedettes. Duitsland kende namelijk een teleurstellend EK, nadat het al vroeg door Engeland werd uitgeschakeld en de roep om doorselecteren was groot in Duitsland. Toch kijkt Flick daar anders tegenaan. "Ik wil de beste spelers selecteren. Als Mats Hummels, Jerome Boateng en

Thomas Müller

AM, M (C) - Bayern München
€24M
Meer info
' href="https://www.fcupdate.nl/voetballers/thomas-muller">Thomas Müller
A - Baunatal
Meer info
' href="https://www.fcupdate.nl/voetballers/thomas-muller-29424">Thomas Müller topniveau halen, zijn ze er gewoon weer bij. Ook Marco Reus is daarin belangrijk. Hij is één van de beste spelers op zijn positie."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen