Sparta Praag stuurt Monaco brief na schandalige gebeurtenissen

Sparta Praag stuurt Monaco brief na schandalige gebeurtenissen

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

10 augustus 2021 – Sparta Praag is diep door het stof gegaan naar aanleiding van de gebeurtenissen van vorige week. In de voorronde van de Champions League nam de Tsjechische ploeg het op tegen AS Monaco en tijdens die wedstrijd waren racistische spreekkoren te horen vanuit het Praagse publiek. Daar heeft de club inmiddels per brief de excuses voor aangeboden.

Monaco stond na een uur spelen al op een 0-2 voorsprong, maar na de eerste treffer werd Aurélien Tchouaméni (doelpuntenmaker) al racistisch toegezongen. De spelers klaagden bij de scheidsrechter, waarna Michael Oliver het spel net voor rust drie minuten stillegde. De wedstrijd werd vervolgens dus wel uitgespeeld en dinsdagavond staat de return op het programma.

De club uit Praag heeft per post een brief gestuurd naar Monaco, waarin het de excuses aanbiedt. 'We zijn diep geraakt door het incident dat vorige week heeft plaatsgevonden. We verzekeren dat onze club elke vorm van discriminerend gedrag, waaronder ook racisme, unaniem verafschuwt. Sparta Praag tolereert zulk gedrag niet en zal er alles aan doen om dat actief te bestrijden.'

Lees ook: Dikke onvoldoende na Monaco-debuut voor Boadu

Een gedeelte van de daders is inmiddels opgespoord. Door de televisiebeelden was het mogelijk om de identiteit van bepaalde personen te achterhalen. Zij krijgen een stadionverbod en de zaak ligt inmiddels bij de UEFA, maar daar zijn nog geen uitspraken over gedaan.

Reacties

gerelateerd