'Ajax concreet voor stand-in Tadic en Russisch Talent van het Jaar'

10 augustus 2021, 09:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax is nog altijd op zoek naar een linksbuiten die als stand-in voor Dusan Tadic kan fungeren. De Amsterdammers werden zaterdag op pijnlijke wijze met de neus op de feiten gedrukt door PSV en weten dat er nog een lange weg te gaan is om de titel te kunnen prolongeren. Andro Kheladze, Georgisch journalist van Setanta Sports, meent dat Ajax concreet is voor Khvicha Kvaratskhelia.

Kvarantskhelia is een Georgisch talent van Rubin Kazan. Zijn sterke been is rechts en hij speelt voornamelijk als linksbuiten. Dit seizoen werd hij uitgeroepen tot Talent van het Jaar in de Russische competitie. Ajax zal echter diep in de buidel moeten tasten, want zijn club vraagt naar verluidt tussen de vijftien en twintig miljoen euro voor de vleugelaanvaller.

De aanvaller kan eveneens rekenen op interesse van AC Milan, Leeds United en Borussia Mönchengladbach, maar volgens de journalist is Ajax het meest concreet. "Hij is de beste dribbelaar van Rusland en niet voor niets uitgeroepen tot Talent van het Jaar. Hij is ijzersterk in de één-tegen-één-situaties, bereidt veel doelpunten voor, maar heeft zelf ook een goed schot. Hij heeft de X-factor", waarmee hij bedoelt dat Kvarantskhelia vanuit het niets een wedstrijd kan openbreken.

Lees ookAjax mist Tagliafico tijdens seizoensstart: twee duels schorsing

Eerder werd al door diverse Russische media gemeld dat Ajax met zijn zaakwaarnemer om tafel heeft gezeten. In 2018 werd de aanvaller door The Guardian in een lijst gezet met de zestig grootste talenten van de wereld. Kheladze: "Hij is technisch zeer vaardig, snel, sterk, onvoorspelbaar en tweebenig. Je kunt hem vergelijken met een speler als Leroy Sané."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen