Antony is Ajax dankbaar en vliegt deze week naar Amsterdam

10 augustus 2021, 07:50

Met een assist bij de winnende treffer in de verlenging van de finale, had Ajacied Antony een groot aandeel in de gouden medaille van Brazilië op de Olympische Spelen. Tegen Spanje leek het lang op penalty's uit te draaien, maar in de tweede helft van de verlenging ging de zege alsnog naar de Brazilianen. Antony sprak met De Telegraaf over het prachtige toernooi.

De aanvaller kijkt tevreden terug op zijn prestatie én op zijn assist. "We hebben van begin tot het einde gevochten en ik heb alles gegeven. Het was belangrijk dat we voorin voortdurend gevaar stichtten. Ik was dan ook zeer vereerd dat ik de pass bij het gouden doelpunt kon geven. Malcom was in het veld gekomen en flink op dreef. Ik keek naar hem, gaf de pass en na zijn treffer wisten we dat het niet meer mis zou gaan."

Antony was in Tokio niet helemaal alleen, want hij had veel contact met zijn familie en ook met zijn ploeggenoten. "We spraken elkaar via WhatsApp en via sociale media. Ze wensten mij geluk en feliciteerden me met de gouden medaille. Ik heb met iedereen binnen Ajax een grote vriendschap opgebouwd. We zijn een familie."

Lees ook: Komst Berghuis slecht voor Antony? "Gezicht als een oorwurm"

De aanvaller heeft dus de hele zomer door gevoetbald, maar van een echte vakantie is geen sprake. "Deze week vlieg ik terug naar Amsterdam om aan te sluiten bij de selectie. Eerst heb ik wel een paar dagen vrij verdiend om met het gezin te genieten van deze prestatie." Dat betekent dat Antony het vizier weer volledig op Ajax richt. "Een internationaal toernooi als dit is een unieke ervaring. En ik hoop dat het seizoen met Ajax net zo mooi wordt als de prestatie in Tokio."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen