Debuut Verbeek bij ambitieus Almere City valt in het water

9 augustus 2021, 22:11   Bijgewerkt: 9 augustus 2021, 23:21

Het debuut van Gertjan Verbeek als trainer van Almere City FC is in mineur geëindigd. De ambitieuze club uit Flevoland ging maandagavond in de seizoensouverture tegen Jong AZ onderuit: 2-1. Maarten Martens, oud-pupil van Verbeek en sinds deze zomer trainer van de Alkmaarse beloften, deed zijn voormalig leermeester pijn.

Dat Verbeek bij zijn officiële debuut de degens zou kruisen met Martens, wist hij vlak voor aanvang nog niet. De twee, die tussen 2010 en 2013 drie jaar met elkaar samenwerkten bij AZ, kwamen elkaar in aanloop naar de wedstrijd op het AFAS Trainingscomplex tegen. Verbeek vroeg Martens welk team hij traint, niet wetende dat de voormalig middenvelder aan het roer staat bij Jong AZ.

Het openingsdoelpunt in de maandagavondwedstrijd viel na twintig minuten. Lance Duijvestijn schoot via het been van Peer Koopmeiners de 0-1 tegen de touwen. Almere City had in de eerste helft het betere van het spel, maar slaagde er niet in de score uit te breiden. Na rust werd Jong AZ sterker en dat leidde een kwartier voor tijd tot de gelijkmaker van Richonell Margaret.

Daar bleef het niet bij. Vijf minuten voor tijd viel ook de 2-1 in Wijdewormer. Op aangeven van Fedde de Jong kopte Yusuf Barasi het winnende doelpunt tegen de touwen. Almere City had daar niet van terug en is daardoor net als onder meer De Graafschap, FC Emmen, VVV-Venlo en NAC Breda het seizoen in de Keuken Kampioen Divisie met puntenverlies begonnen.

Overige uitslag

Jong FC Utrecht - MVV 0-1

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen