Verweij: geen sprake van terugkeer Eriksen naar Ajax

9 augustus 2021, 21:49   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Er is op dit moment geen sprake van een transfer van Christian Eriksen naar Ajax, stelt Mike Verweij van De Telegraaf. Dat gerucht werd deze maandagavond de wereld in geslingerd door journalist Omar Hawwash, die claimt dat de medische staf van de Amsterdammers groen licht heeft gegeven om de interesse door te zetten.

Het gerucht moet met een korrel zout worden genomen, zo wordt nu duidelijk. Hawwash geeft aan zich baseren op bronnen dicht bij Eriksen. De Deense middenvelder heeft waarschijnlijk geen toekomst meer bij Inter na zijn hartaanval afgelopen zomer tijdens de EK-wedstrijd tussen Denemarken en Inter. Eriksen kreeg na het voorval een defibrillator aangemeten en het is verboden om met zo'n kastje in de Serie A te spelen.

Dus moet Eriksen naar het zich laat aanzien op zoek naar een nieuwe werkgever. Volgens Hawwash heeft de middenvelder inmiddels de eerste stappen gezet richting een terugkeer naar Ajax, de club waar hij zijn eerste stappen in het profvoetbal zette en waarvoor hij ruim honderd wedstrijden in de Eredivisie speelde. Volgens Verweij wordt er echter niet gewerkt aan een hernieuwde samenwerking.

Volgens Kenneth Pérez, voormalig speler van Ajax en tegenwoordig als analist in dienst bij ESPN, zou zijn oude club er verstandig aan doen om de terugkeer van de speler te onderzoeken. "Je kunt hem zonder al te veel concurrentie ophalen, want er zijn weinig landen waar hij mag voetballen. Inter moet zijn salaris betalen terwijl hij niet kan voetballen, dus de club zal het ook goed vinden. Ik denk er vooral aan dat hij weer lekker kan gaan voetballen. Een van de weinige landen waar dat kan, is Nederland", zei hij bij het televisiekanaal.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen