Weer geen rust voor Pedri; Koeman kiest nieuwe captain

9 augustus 2021, 17:26

Het blijft afwachten wanneer de achttienjarige Pedri eindelijk zijn rust kan pakken. De middenvelder van FC Barcelona zal zich deze woensdag namelijk alweer bij Ronald Koeman op het trainingsveld melden. Dat is nog geen week nadat hij na een drukke zomer met Spanje in de finale van de Olympische Spelen stond.

Dat meldden verschillende Spaanse media. Zo komt er maar geen einde aan het bomvolle programma van Pedri, waar Koeman zich al diverse keren openlijk druk over maakte. De middenvelder miste afgelopen seizoen slechts twee officiële wedstrijden bij Barcelona, was daarna basisspeler bij Spanje op het EK en werd vervolgens opgeroepen voor de Olympische ploeg, die ook nog eens de finale haalde. Pedri speelde afgelopen seizoen in totaal liefst 73 wedstrijden.

Na nog geen week vakantie zal Pedri zich deze week dus alweer melden bij Barcelona, dat zondag aan La Liga begint met de thuiswedstrijd tegen Real Sociedad. Naar verluidt heeft Koeman, die niet blij was met Pedri's deelname aan de Olympische Spelen, de middenvelder wel rust aangeboden, maar koos hij er zelf voor om al vroeg terug te keren.

Busquets volgt Messi op

Na het definitieve vertrek van Lionel Messi heeft Koeman bij Barcelona ook een nieuwe aanvoerder moeten aanwijzen. De keuze is daarbij gevallen op de 33-jarige Sergio Busquets, die al sinds zijn zeventiende het shirt van de Catalanen draagt. Hij zal zondag de aanvoerdersband dragen; Gerard Piqué, Sergi Roberto en Jordi Alba zijn aangewezen als respectievelijk tweede, derde en vierde aanvoerder. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen