Haaland tóch op radar Bayern; 'Lukaku bijna Chelsea-speler'

9 augustus 2021, 15:49

Borussia Dortmund moet mogelijk toch vrezen dat rivaal Bayern München Erling Haaland op komt halen. Sportief directeur Hasan Salihamidzic gaf toe dat de jonge topspits van Dortmund bij Der Rekordmeister op de radar staat. Ook vorig seizoen werd over een mogelijke, pikante transfer gespeculeerd, maar voorzitter Karl-Heinz Rummenigge ontkende toen nog dat Haaland een optie was.

"We hebben de beste speler ter wereld in de spitspositie al in huis", doelde Rummenigge destijds op Robert Lewandowski, die nog tot de zomer van 2023 vastligt in München. In een uitzending op de Duitse tv-zender Sport 1 sprak Salhamidzic die eerdere uitspraak echter tegen. "Hij is een topspeler en van wat ik hoor ook een geweldige jongen", zei hij, gevraagd naar Haaland. "Zestig goals in zestig wedstrijden... Zo'n speler moeten we wel in de gaten houden, anders zouden we complete amateurs zijn."

Voorlopig lijkt het er niet op dat een dergelijke transfer op korte termijn al zal plaatsvinden. Haaland ligt in Dortmund nog tot 2024 vast en er zal een enorme transferom voor nodig zijn om hem daar vroegtijdig weg te halen. Chelsea wilde deze zomer toeslaan - een bedrag van 175 miljoen euro werd zelfs genomen - maar besloot voorlopig van de komst van de Noorse spits af te zien.

Lees ook: Haaland steelt de show bij Dortmund-debuut Malen

Romelu Lukaku

In plaats daarvan zijn The Blues nu slechts nog enkele formaliteiten verwijderd van de komst van Romelu Lukaku. De spits van - nu nog - Inter heeft het eerste deel van zijn medische keuring erop zitten en reist deze week af naar Londen om zijn transfer af te ronden, zo wist transferexpert Fabrizio Romano te melden. De verwachting is dat hij deze week officieel gepresenteerd wordt bij Chelsea.

Lees ook: 'Akkoord nadert: megasalaris en -transfersom voor Lukaku'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen