Ajax mist Tagliafico tijdens seizoensstart: twee duels schorsing

9 augustus 2021, 15:16

Ajax kan in de eerste twee wedstrijden van het seizoen geen beroep doen op Nicolas Tagliafico. De linksback pakte na een veel te stevige tackle rood in het duel om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV en is daarvoor drie wedstrijden geschorst, waarvan één voorwaardelijk. Tagliafico mist de duels tegen NEC (thuis) en FC Twente (uit).

Tagliafico werd tijdens het duel om de Johan Cruijff Schaal kort voor rust van het veld gestuurd. Zijn frustraties leken de Argentijn de baas, waardoor hij een onbesuisde tackle inzette op PSV'er André Ramalho. Scheidsrechter Björn Kuipers gaf later aan in eerste instantie aan een gele kaart te denken, maar op advies van zijn assistenten toch rood te trekken. "Hij vloog er aardig in", zei hij achteraf. 'Vooral met zijn rechterbeen, dat maakte het gewoon gevaarlijk."

Aanstaande zaterdag openen de Amsterdammers het nieuwe seizoen met de thuiswedstrijd tegen promovendus NEC. Een week later gaat het op bezoek bij FC Twente. Beide wedstrijden moet Tagliafico dus aan zich voorbij laten gaan. De vleugelverdediger keert terug in speelronde drie, wanneer Ajax het in eigen huis opneemt tegen Vitesse.

Lees ook: 'Onbetrouwbare' Tagliafico krijgt kritiek: intern ook veel discussie

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen