'PSG wil Wijnaldum-concurrent: slecht nieuws voor Ajax of AZ'

'PSG wil Wijnaldum-concurrent: slecht nieuws voor Ajax of AZ'

9 augustus 2021 – Achraf Hakimi, Sergio Ramos, Gianluigi Donnarumma, Georginio Wijnaldum en mogelijk Lionel Messi. Paris Saint-Germain beleeft een intens drukke transferperiode, maar de club is nog niet klaar. Eduardo Camavinga is namelijk het volgende transfertarget voor de ploeg uit Parijs. Dat kan heel slecht nieuws zijn voor AZ of Ajax.

Foot Mercato weet dat de Franse topclub het talent graag binnen willen hengelen. Een jaar geleden wilde Stade Rennes nog honderd miljoen euro hebben voor Camavinga, maar dat bedrag zou nu gehalveerd zijn. Dat heeft er alles mee te maken dat de middenvelder annex verdediger nog maar een jaar vastligt. Nog één seizoen en hij loopt dus gratis de deur uit. Real Madrid wordt al maanden aan de Fransman gelinkt, maar PSG wil nu dus toeslaan.

Het betekent dat Georginio Wijnaldum een extra concurrent krijgt op het middenveld als de deal doorgaat, maar ook voor een Nederlandse club kan de toptransfer vervelend uitpakken: zowel Ajacied Edson Álvarez als Teun Koopmeiners werd deze transferperiode al gelinkt aan Rennes. Op de Mexicaanse middenvelder van de landskampioen werd zelfs al een bod van achttien miljoen euro gedaan. Marc Overmars liet weten dat hij niet te koop is, maar volgens Mike Verweij van De Telegraaf is dat puur een tactiek om de prijs nog wat op te krikken.

Mocht de Mexicaan niet mogen vertrekken uit de Johan Cruijff ArenA, dan komen de Fransen ongetwijfeld weer uit in het AFAS Stadion. AZ zag Calvin Stengs en Myron Boadu al vertrekken naar de Ligue 1 en daar komt dus mogelijk een derde speler bij. Het zou een hard gelach zijn voor de Alkmaarders, die in één zomer al hun toptalenten zien verkassen. Overigens staat Koopmeiners ook in de belangstelling van AS Roma en Atalanta Bergamo.

gerelateerd