Volgende klap voor Koeman: Agüero lang uitgeschakeld

9 augustus 2021, 13:45

Ronald Koeman kent niet bepaald een makkelijke start van zijn tweede seizoen bij FC Barcelona. In de week dat het langer vastleggen van Lionel Messi toch niet haalbaar bleek, viel ook nog eens een tweede aanvaller weg. Aanwinst Sergio Agüero is geblesseerd en zal voorlopig niet inzetbaar zijn voor de Spaanse topclub.

Via de officiële kanalen bevestigde FC Barcelona dat het om een ernstige blessure gaat. Agüero onderging tests na klachten aan zijn rechterkuit en is naar schatting tien weken niet inzetbaar. Het is een flinke domper voor Barça, dat in de voorhoede ook nog altijd te kampen heeft met de blessures van Ansu Fati en Ousmane Dembélé. 

Zo is de spoeling voorin aardig dun bij Barcelona. Memphis Depay blonk al uit in de voorbereiding en lijkt nu helemaal zeker van een belangrijke rol in de basis. Hij, Antoine Griezmann, Martin Braithwaite, Alex Collado en Yusuf Demir zijn de enige aanvallers over wie Koeman voorlopig kan beschikken. Ook Frenkie de Jong, Marc-André ter Stegen, Clement Lenglet en Oscar Mingueza zijn door blessures nog niet inzetbaar.

Ook het halen van versterkingen is geen optie voor de Catalanen. De zorgwekkende financiële situatie van de club maakt dat het voorlopig geen nieuwe spelers kan inschrijven. De zondag begint het La Liga-seizoen voor Koeman officieel met de thuiswedstrijd tegen Real Sociedad.

Lees ook: 'Memphis pakte de rol van leider op zich nu Messi is vertrokken'

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen