"Ik had mijn overleden moeder beloofd dat ik terug zou komen"

9 augustus 2021, 12:11   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Gregor Breinburg was een jaar clubloos, maar heeft nu een contract getekend bij ADO Den Haag. De middenvelder mocht tegen Jong Ajax meteen in de basis beginnen. het werd een emotioneel duel voor de middenvelder, die een belofte zag uitkomen.

Hij had zijn moeder, die inmiddels overleden is, namelijk beloofd dat hij nog een nieuwe club zou vinden na zijn vertrek bij De Graafschap. Hij moest er meer dan een jaar op wachten, maar nu was het zoveer: zijn eerste wedstrijd sinds 8 maart 2020. "Het was een heftige tijd vol emoties. Ik wilde er ook voor mijn vader zijn. Ik kon een transfer maken naar het buitenland, maar familie staat op de eerste plaats. Ik wilde hem niet achterlaten. Daarom besloot ik om in Nederland te blijven, maar door de coronasituatie kon ik niet zomaar ergens aansluiten."

Hij was dus uit beeld, maar ineens dook hij op bij de degradant. "Ik had mijn moeder beloofd dat ik terug zou komen. Die belofte wilde ik nakomen. Ik ben blijven trainen, op mijn voeding blijven letten, heb krachttraining gedaan. Daarom ben ik hier. Ik zag dat er bij ADO veel middenvelders weggingen en heb contact opgenomen met Ruud Brood. Ik zei dat ik beschikbaar was als hij spelers kon gebruiken voor op de training. Ik mocht komen op voorwaarde dat ik redelijk fit zou zijn. Dat was ik", blikt hij terug in het Algemeen Dagblad.

ADO Den Haag won de eerste wedstrijd met 2-0 van de Amsterdamse beloftenploeg, met Breinburg in de basis.

"Dat voelde zo lekker. Mijn moeder was altijd bij mijn wedstrijden, ik miste haar vandaag. Maar door mijn rugnummer 21, was ze toch nog een beetje bij me." Zijn moeder overleed op 21 december.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen