Ajax maakt rugnummers bekend: Danilo krijgt 'basisnummer'

9 augustus 2021, 11:10   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Danilo is de nieuwe nummer 9 van Ajax. De Braziliaanse aanvaller is niet de eerste spits, maar krijgt wel het 'basisnummer'. Dat heeft alles te maken met de keuze van Sébastien Haller. Hij houdt vast aan nummer 22, dat het vorig seizoen ook droeg sinds hij in de Johan Cruijff ArenA actief is.

De Ivoriaan kreeg na zijn optreden in de Johan Cruijff ArenA veel kritiek. Zelfs de eigen fans lieten merken dat ze achter zijn wissel stonden toen hij naar de kant moest. "Talenten worden hier de hemel in geprezen, maar toen Haller van het veld ging, gingen ze juichen, dat was bikkelhard", zei Kenneth Perez bij ESPN na de wedstrijd. "Maar ik moet zeggen dat hij ook wel uit de toon viel. Zijn balbehandeling is gewoon heel matig, ik denk dat Jurriën Timber een betere balbehandeling heeft."

Desondanks lijkt hij het seizoen 'gewoon' in te gaan als eerste keuze in de spitspositie. De Amsterdammers zagen deze zomer concurrenten Brian Brobbey transfervrij vertrekken naar RB Leipzig, terwijl Lassina Traoré de overstap maakte naar Shakhtar Donetsk. Directeur spelerszaken Marc Overmars leek in eerste instantie een nieuwe tweede spits te willen halen, maar Danilo laat zich uitstekend zien deze voorbereiding. De aanvaller werd vorig seizoen verhuurd aan FC Twente en maakte vooral in de eerste seizoenshelft indruk. In totaal kwam hij in 33 Eredivisieduels tot zeventien goals en vijf assists. Nu wil hij die lijn graag doortrekken in de Johan Cruijff ArenA.

Het rugnummer van nieuwkomer Steven Berghuis was al bekend. Hij heeft bewust voor rugnummer 23 gekozen. "Michael Jordan en LeBron James hadden dat nummer ook. Ik vind dat erg inspirerende mensen. Zij zijn mensen die voor hun doelen gaan, dus daarom past dit nummer bij deze challenge. Ik kijk ernaar uit om mooie dingen met dit nummer te laten zien", liet de buitenspeler eerder al weten.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen