Ajax oplossing voor Eriksen? "Weer lekker voetballen"

Ajax oplossing voor Eriksen? "Weer lekker voetballen"

9 augustus 2021 – Zo'n twee maanden nadat Christian Eriksen op het veld een hartstilstand kreeg, wordt er veel gespeculeerd over zijn toekomst. De middenvelder mag volgens de Italiaanse regels niet met een defibrillator mogen spelen en dus zou een transfer naar een ander land een optie kunnen zijn. Volgens analist Kenneth Pérez zou Ajax er goed aan doen om de Deen terug te halen.

In een voorbeschouwing op het nieuwe seizoen van ESPN legde Pérez uit waarom Ajax een goede oplossing zou zijn voor Eriksen. "Je mag in Italië niet met een defibrillator voetballen", begon hij. "Nederland is een van de weinige landen waar het wel mag. Zou het niet een optie zijn om te onderzoeken om hem aan de selectie toe te voegen?"

Hoewel Ajax vooral naar een versterking op linksbuiten op zoek is, ziet Pérez voor Eriksen een rol als nummer 10 weggelegd. "Dat zou voor de positie van Klaassen zijn. Kudus is te veel geblesseerd om daar echt rekening mee te houden. Ik hoorde dat ze niet willen verkopen, maar als je Alvarez wel verkoopt, kan met Klaassen, Gravenberch en Eriksen spelen."

Pérez verwacht dat het bewerkstelligen van de transfer geen probleem hoeft te zijn. "Je kunt hem zonder al te veel concurrentie ophalen, want er zijn weinig landen waar hij mag voetballen. Inter moet zijn salaris betalen terwijl hij niet kan voetballen, dus de club zal het ook goed vinden. Ik denk er vooral aan dat hij weer lekker kan gaan voetballen. Een van de weinige landen waar dat kan, is Nederland."

Lees ook: Internazionale onderzoekt of Eriksen ook zónder ICD kan spelen
Zie ook: Prachtig: Eriksen voor het eerst terug op trainingscomplex Inter

gerelateerd