Kökcü keerde niet fit terug: "Daar heb ik me in vergist"

9 augustus 2021, 09:33   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Orkun Kökcü begint langzaam in vorm te raken, maar is zijn voorbereiding bij Feyenoord niet goed begonnen. Dat erkende de middenvelder na afloop van de oefenwedstrijd tegen Atlético Madrid (2-1 winst). Eerder sprak hij daarover al met trainer Arne Slot, die niet blij was met de manier waarop hij zich deze zomer meldde in De Kuip.

Kökcü sloot later aan bij de voorbereiding van de Rotterdammers en keerde bovendien niet fit terug. "Ik was een maandje met Turkije mee (naar het EK, red.). Daar heb ik weinig gespeeld, maar wel gewoon getraind. Daarna heb ik nog tien dagen vakantie genomen. Toen werd het krap, omdat het team al was begonnen aan de voorbereiding voor onze laatste wedstrijd met Turkije was afgelopen", zei hij in gesprek met ESPN

Juist omdat Slot meer van zijn spelers eist dan voorheen, bleek de middenvelder de voorbereiding verkeerd te hebben ingeschat. "We trainen veel intensiever", merkt Kökcü. "Achteraf is het niet slim, maar ik dacht dat ik in twee weken wel fit kon worden. Daar heb ik me in vergist en dat zal ik volgende keer beter doen."

Gevraagd naar zijn doelstelling voor komend seizoen, had Kökcü een duidelijk antwoord paraat. "Dat ik elke wedstrijd een vast niveau haal en daar niet onder ga zakken", antwoordde de middenvelder, die ook vaker voor het doel van de tegenstander op zou willen duiken. "Nu is dat wat lastiger, omdat we met twee controlerende middenvelders spelen. Maar als ik nog fitter word, kan ik nog meer aansluiten en daar ook belangrijk zijn."

Lees ook: Feyenoord stunt met oefenzege op Spaans kampioen Atlético

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen