Feyenoord stunt met oefenzege op Spaans kampioen Atlético

8 augustus 2021, 19:01

Feyenoord heeft zondag een knappe oefenzege geboekt op Atlético Madrid. De kampioen van Spanje werd in een levendige wedstrijd met 2-1 opzij gezet. De Rotterdammers leken de overwinning vlak voor tijd uit handen te geven, maar Naoufal Bannis liet De Kuip in blessuretijd alsnog ontploffen. De bezoekers uit Madrid speelden ruim een helft met een man minder nadat Yannick Carrasco vlak voor rust een rode kaart kreeg.

Feyenoord maakte eind vorige maand bekend Atlético Madrid te hebben gestrikt als oefenpartner. De Madrilenen namen de vriendschappelijke wedstrijd uiterst serieus, daar over een week het nieuwe seizoen in de Spaanse competitie wordt geopend. Met grote namen als Jan Oblak, Koke en Marcos Llorente traden de Madrilenen aan in Rotterdam.

Het initiatief lag in de openingsfase bij de bezoekers, die zich een aantal keer in het Rotterdamse strafschopgebied meldden. De thuisploeg gooide de schroom na een kwartier van zich af, wat na achttien minuten tot de verrassende 1-0 leidde. Linssen was het eindstation van een ingestudeerde hoekschop en liet Oblak van dichtbij kansloos. Atlético Madrid was tien minuten later dicht bij de gelijkmaker, maar de kopbal van José Giménez eindigde op de lat.

Vlak voor rust sloeg de vlam in de pan. Carrasco haalde Tyrell Malacia onderuit en deelde de Feyenoord-linksback al liggend een trap uit. Een opstootje ontstond, waar zelfs Atlético-trainer Diego Simeone zich mee bemoeide. Hij sprak Carrasco vermanend toe, maar kon niet voorkomen dat de Belg met een directe rode kaart het veld moest verlaten.

Met elf tegen tien hield Feyenoord de 1-0 vrij eenvoudig vast. De Rotterdammers kregen zelfs een aantal aardige mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden, maar slaagden er lange tijd niet in om een tweede keer te scoren. Na de nodige wisselingen aan beide zijdes kwam Atlético vlak voor tijd op gelijke hoogte. Feyenoord-reservekeeper Ofir Marciano maakte eerst nog een grote kans onschadelijk, maar kon even later niet voorkomen dat Ángel Correa de 1-1 maakte. In blessuretijd bezorgde Bannis de Rotterdammers alsnog de oefenzege door in de counter de 2-1 te maken.

Feyenoord komt komende donderdag opnieuw in actie. Dan wordt de return tegen Luzern in de derde voorronde van de Conference League gespeeld.