Enorme blamage voor Van Bommel ternauwernood voorkomen

8 augustus 2021, 18:09

VfL Wolfsburg heeft zondagmiddag ternauwernood een blamage in de DFB-Pokal voorkomen. De ploeg van trainer Mark van Bommel balanceerde in de eerste ronde van het bekertoernooi op de rand van uitschakeling, maar rekende uiteindelijk met pijn en moeite af met vierdeklasser Preussen Münster (1-3). Wout Weghorst maakte in de verlenging een cruciaal doelpunt.

Van Bommel kent een nogal stroeve start in Wolfsburg. De Nederlandse trainer begon het Duitse avontuur met een bescheiden oefenzege tegen Erzgebirge Aue (2-1), maar ging vervolgens alleen nog maar onderuit in de voorbereiding. Hansa Rostock (0-3), Holstein Kiel (0-1), Olympique Lyon (1-4), AS Monaco (1-2) en Atlético Madrid (1-2) waren allemaal te sterk.

Door de allesbehalve vlekkeloos verlopen voorbereiding stond er de nodige druk op de bekerwedstrijd tegen Preussen Münster. Een vroegtijdige uitschakeling zou immers betekenen dat de druk op Van Bommel verder zou toenemen. Een blamage leek in de maak toen de thuisploeg een kwartier voor tijd op voorsprong kwam, maar door de 1-1 van Josip Brekalo in blessuretijd werd een verlenging afgedwongen.

In de verlenging trok Wolfsburg de wedstrijd naar zich toe. Aan het einde van de eerste helft van de verlenging kopte Weghorst de cruciale 1-2 tegen de touwen. Wolfsburg breidde vlak voor het laatste fluitsignaal via Ridle Baku de score nog uit en behoedde Van Bommel daarmee voor gezichtsverlies.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen