Degradanten ADO en VVV-Venlo beginnen wisselend aan seizoen

8 augustus 2021, 16:33

Degradanten ADO Den Haag en VVV-Venlo zijn het nieuwe seizoen in de Eerste Divisie zondagmiddag wisselend begonnen. Beide teams hadden met Jong Ajax en NAC Breda een relatief zware seizoensstart, waar vooral de ploeg van Ruud Brood goed doorheen kwam (2-0 zege). De Limburgers speelden last minute gelijk tegen NAC Breda (2-2).

VVV-Venlo leek zonder topscorer Giorgos Giakoumakis lang op weg naar een overwinning bij de seizoensstart tegen NAC Breda. Ondanks een vroege treffer van Ralf Seuntjens had de thuisploeg de stand via een vrije trap van Brian Koglin en een zeer pijnlijk eigen doelpunt van Colin Rösler namelijk omgedraaid naar een 2-1 voorsprong en leek die over de streep te trekken.

Maar in blessuretijd zorgde de debuterende invaller Boris van Schuppen alsnog voor een domper bij VVV-Venlo door de gelijkmaker binnen te werken. Vervolgens kreeg NAC Breda ook nog dé kans op de winnende, maar die werd door keeper Aukáš Zima en verdediger Kristopher Da Graca ternauwernood voorkomen.

ADO Den Haag – Jong Ajax 2-0

De selectie van Ruud Brood, die in deze zomer volledig leegliep en pas afgelopen week met Gregor Breinburg (meteen in de basis) en Thomas Verheijdt (invaller) de eerste échte versterkingen kreeg, deed het een stuk beter. Ondanks dat keeper Jay Gorter veel indruk maakte bij zijn debuut namens Jong Ajax zorgde Amar Catic na vijftig minuten voor de 1-0 en trok invaller Verheijdt met een kopbal de zege over de streep. Een fijne start voor de Hofstedelingen.