Ajax-coach Ten Hag verklaart de stevige nederlaag tegen PSV

8 augustus 2021, 15:01

Erik ten Hag heeft de forse nederlaag in de Johan Cruijff (0-4) zaterdagavond mede afgeschoven op het feit dat de Ajax-spelers nog niet fit genoeg zijn voor de start van het seizoen. In aanloop naar de ontmoeting met PSV had de oefenmeester al voor dat scenario gewaarschuwd, maar hij zag dat tot uiting komen in Amsterdam.

"Wij hebben een aantal spelers die zijn nog niet klaar voor dit soort wedstrijden", legde Ten Hag uit tegenover ESPN na de royale nederlaag. Vooral voor de pauze had Ajax aan de bal wel het betere van het spel. Na de rust zat een comeback er geen seconde meer in, ondanks de wissels van de trainer van Ajax. Onder meer Davy Klaassen ging halverwege naar de kant.

"Hij is een van die spelers, ja", doelde Ten Hag op de fitheid van de middenvelder. "Maar ik moest ook op links repareren, vandaar dat we Davy gewisseld hebben." Door een rode kaart van Nicolas Tagliafico bracht de coach Devyne Rensch in het elftal, maar het hielp weinig. Aan het einde van de Nederlandse Supercup liep PSV nog uit naar een verschil van vier doelpunten. "Maar tot de rode kaart hadden we het betere van het spel." 

Lees ookSchmidt stelt PSV-fans gerust: Madueke niet te koop

Helemaal alleen aan de fitheid wilde Ten Hag het overigens niet wijten. "Wij maken fouten die mogen we niet maken. Bij de tweede goal sloot de restverdediging niet goed aan, dan word je kwetsbaar. Daar moeten we aan werken." Bij de eerste treffer ging het eveneens mis. "Natuurlijk heb ik benoemd dat we Madueke buitenuit moeten houden en niet binnendoor mogen laten komen." En precies dat gebeurde bij de openingstreffer van PSV.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen