Geblesseerde Frenkie ontbreekt bij Barça, Coutinho keert terug

8 augustus 2021, 13:48

Frenkie de Jong is zoals verwacht niet fit genoeg om in actie te kunnen komen in de Trofeu Joan Gamper tegen Juventus. De middenvelder liep recent een spierblessure op bij de ploeg van Ronald Koeman en zit om die reden niet bij de wedstrijdselectie. Ook Sergio Agüero is nog niet van de partij bij de Catalanen, terwijl Philippe Coutinho na lang blessureleed weer zijn opwachting maakt.

Naast De Jong en Agüero (kuitblessure) ontbreken ook Marc-Andre Ter Stegen, Clément Lenglet (knieproblemen) en Ousmane Dembélé vanwege blessureleed. Het is nog onbekend wanneer alle afwezige voetballers terugkeren in de selectie van de Catalaanse grootmacht.

Eric García, Pedri en Oscar Mingueza zijn nog altijd afwezig van hun verplichtingen op de Olympische Spelen in de afgelopen weken. Wanneer zij aansluiten is nog onbekend, maar de competitiestart staat komend weekend met een thuiswedstrijd tegen Real Sociedad alweer op het programma. De zorgen voor Koeman zijn groot wat de personele bezetting betreft. Lionel Messi viel onverwacht ook al weg omdat zijn contract niet verlengd kon worden. 

Lees ookFrenkie Jong loopt blessure op in oefenduel FC Barcelona

Het oefentoernooi dat zondagavond wordt afgewerkt is er sinds 1966 elk jaar in de voorbereiding van de Catalanen. Liefst 43 keer wonnen de Blaugranas het vriendschappelijke treffen. Afgelopen seizoen werd Elche verslagen door een goal van Antoine Griezmann (1-0).

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen