Blind steunt Tagliafico en vond Ajax de betere partij

8 augustus 2021, 09:37

Daley Blind vond de ronde kaart van Nicolás Tagliafico het breekpunt in de wedstrijd tegen PSV. Ajax stond op dat moment al met 0-2 achter in strijd om de Johan Cruijff Schaal, maar bleek met tien man niet bij machte om langszij te komen. Toch nam Blind zijn Argentijnse ploeggenoot na afloop niets kwalijk.

"Ik heb de overtreding nog niet teruggezien, maar ik hoorde dat hij 'm kon geven", aldus Blind tegen ESPN. "Hij speelde met vuur. Volgens mij wilde de scheidsrechter geel geven, dus het zal de VAR wel zijn geweest. Die voelt de intensiteit van een wedstrijd in het stadion niet." De rode kaart voor Tagliafico werd Ajax uiteindelijk fataal. Na twee treffers van Noni Madueke waren het Yorbe Vertessen en Mario Götze die de eindstand op 0-4 bepaalden.

Lees ook: Kuipers verklaart rode kaart voor 'gevaarlijke' Tagliafico

In gesprek met Voetbal International nam Blind zijn ploeggenoot in bescherming. "Hij hoeft geen excuses te maken. Het is ook het type spel dat hij speelt. Ik denk dat hij ook heel veel duels voor ons wint en daarmee het team op sleeptouw neemt. Als zo'n speler dat gif heeft, dan moet hij dat lekker houden."

Blind vond zijn ploeg niet eens zoveel onderdoen voor de Eindhovense opponent. "De eerste helft speelden we niet slecht, waren we redelijk sterk en hadden we een paar mooie aanvallen. Daarin zat het gewoon niet mee. Twee individuele momenten (van Madueke, red.) bepalen uiteindelijk de wedstrijd. Ik denk dat we zeker voor rust beter in het veldspel waren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen