Oefenduel Roma loopt volledig uit de hand: vier rode kaarten

7 augustus 2021, 23:58   Bijgewerkt: 8 augustus 2021, 00:00

Het oefenduel tussen Real Betis en AS Roma is zaterdagavond volledig uit de hand gelopen. Liefst vier mensen aan de kant van Roma werden van het veld gestuurd. Onder hen ook trainer José Mourinho en voormalig Feyenoord-verdediger Rick Karsdorp. Roma verloor het duel uiteindelijk met 5-2.

Het was de 58e minuut van de wedstrijd toen de vlam in de pan sloeg. Alex Moreno had Betis net op een 3-2 voorsprong geschoten, maar daar leek hands aan vooraf te gaan. Dit ontging de scheidsrechter, tot grote woede van Lorenzo Pellegrini. De arbiter was van zijn protest niet gediend en gaf hem zijn tweede gele kaart van de wedstrijd.

Het bleek het begin van een bizar laatste halfuur. Trainer Mourinho reageerde op zijn beurt namelijk woedend op de rode kaart voor Pellegrini en stormde het veld op. Dat kwam de Portugees ook op rood te staan. Na veel onvrede van de kant van Roma - onder meer Karsdorp maakte de scheidsrechter duidelijk wat hij ervan vond - ging het spel weer verder.

Voor even dan, want vijf minuten later was het weer raak. Gianluca Mancini gooide een arm in het gezicht van zijn tegenstander en kon ook vertrekken. Roma zou de wedstrijd uiteindelijk met acht man uitspelen, want ook Karsdorp werd nog van het veld gestuurd. De Nederlander maakte een onbesuisde tackle en ook hij kreeg een tweede gele kaart. Vanaf de kant zag hij toe hoe Betis nog twee keer scoorde en de eindstand op 5-2 bepaalde.