Gouden wissel Van den Brom: Trésor helpt Genk aan eerste zege

7 augustus 2021, 23:40

Na een slechte seizoensstart heeft het KRC Genk van John van den Brom zaterdagavond de eerste overwinning van het seizoen geboekt. KV Kortrijk werd met 1-2 verslagen. Daar was wel wat voor nodig: na een vroege achterstand trok Genk de wedstrijd pas in de blessuretijd naar zich toe. Mike Trésor Ndayishimiye speelde daarbij een belangrijke rol.

Voor de formatie van Van den Brom was het nieuwe seizoen niet goed begonnen. Na de bekerwinst en tweede plaats vorig seizoen, boekte Genk nu in de eerste vier officiële wedstrijden geen enkele overwinning. Het verloor de Super Cup van Club Brugge (3-2), pakte slechts één punt uit de eerste twee competitiewedstrijden en ging deze week ook in de voorronde van de Champions League tegen Shakhtar Donetsk onderuit (1-2). 

Tegen Kortrijk leek het weer de verkeerde kant op te gaan voor Genk, dat voor het eerst met oud-Ajacied Carel Eiting in de basis speelde. Teddy Chevalier had na achttien minuten de score geopend namens de thuisploeg en stuurde Genk met een 1-0 achterstand de rust in. Er moest iets gebeuren, besefte ook Van den Brom. Hij bracht daarom Mike Trésor, vorig seizoen nog speler van Willem II. Het bleek een gouden wissel.

De twee benodigde doelpunten zouden namelijk allebei vallen op aangeven van Trésor. Na zeven minuten was het voor het eerst raak, toen spits Paul Onuachu de gelijkmaker binnenkopte na een hoekschop van de invaller. Op de winnende treffer was het lang wachten, maar in de tweede minuut van de blessuretijd viel deze toch. Opnieuw was het een hoekschop van Trésor, die dit keer verdediger Daniel Munoz bediende. De Colombiaan bezorgde Genk daarmee de broodnodige eerste zege van het seizoen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen