Wijnaldum en PSG openen cruciaal seizoen met nipte zege

7 augustus 2021, 22:56

Paris Saint-Germain is het nieuwe Ligue 1-seizoen met een overwinning begonnen. De ploeg waarvan dit seizoen erg veel wordt verwacht, kwam binnen tien minuten al op een verrassende achterstand tegen promovendus Troyes. Niet veel later kon de topclub dat echter rechttrekken. PSG overtuigde nog niet, maar won wel met 1-2.

De hoge verwachtingen van PSG zijn niet onterecht. De sensationele komst van de transfervrije Lionel Messi lijkt eraan te komen, maar ook zonder de Argentijn heeft de Franse topclub een waanzinnig sterke selectie neergezet. Gianluigi Donnarumma, Sergio Ramos, Georginio Wijnaldum en Achraf Hakimi werden naar Parijs gehaald, op laatstgenoemde na zelfs allemaal transfervrij. Daarnaast maken spelers als Neymar, Kylian Mbappé en Angel Di Maria ook nog altijd deel uit van de droomselectie van de Fransen.

Compleet was die selectie nog bij lange na niet. Donnarumma, Ramos, Neymar, Di Maria en ook spelers als Marquinhos en Marco Verratti lieten de seizoensstart nog aan zich voorbij gaan. Wijnaldum stond wel direct in de basis, evenals Mbappé en Hakimi. Het was laatstgenoemde die met een prachtige treffer direct zijn waarde bewees. Na een vroege tegengoal uit een hoekschop, kon hij met een snoeiharde volley gelijk maken. Niet veel later trok PSG de wedstrijd verder naar zich toe. Na een geweldige lange bal van Ander Herrera kon Mbappé de bal meenemen en terugleggen, waarna Mauro Icardi de winnende binnenschoot.

Na rust zouden er dus - ondanks een kansenoverwicht van Troyes - geen doelpunten meer vallen. PSG kon absoluut nog niet overtuigen, maar pakte wel drie punten in de eerste wedstrijd van het seizoen. Wellicht dat het de komende weken beter gaan, wanneer ook de andere toppers - en misschien ook Lionel Messi - aansluiten. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen