Haaland steelt de show bij Dortmund-debuut Malen

7 augustus 2021, 22:34

Donyell Malen heeft zijn eerste officiële minuten namens Borussia Dortmund erop zitten. In de bekerwedstrijd tegen SV Wehen Wiesbaden (spelend in de 3. Bundesliga) kwam de oud-PSV'er 24 minuten voor tijd in de ploeg. De eindstand van 0-3 was op dat moment al bereikt: wie anders dan Erling Haaland verzorgde alle drie de doelpunten.

Meer doelpunten; dat was het doel dat Erling Haaland zich in aanloop naar het nieuwe seizoen stelde. Dat klinkt vreemd van iemand die in 59 officiële wedstrijden voor Borussia Dortmund al liefst 57 keer scoorde, maar het Noorse fenomeen is vastbesloten dat toch al krankzinnige aantal te verbreken.

Dat liet hij in de eerste helft van het duel tegen Wehen - dat met de onlangs aangetrokken Thijmen Goppel in de basis speelde - direct zien. In de 26e minuut maakte hij zijn eerste van het seizoen op aangeven van Marco Reus, vijf minuten later volgde nummer twee. Kort voor rust maakte Haaland zijn hattrick compleet. 

De wedstrijd was dus al beslist toen Malen in de 66e minuut inviel. De aanvaller had zijn debuut voor Dortmund direct kunnen bekronen met een treffer, maar een enorme kans op de 0-4 was niet aan hem besteed. Veel maakte het niet meer uit, want Dortmund bereikte zonder moeite de volgende ronde.

Eerst staan echter nog andere belangrijke wedstrijden op het programma voor Malen en zijn nieuwe ploeggenoten. Volgende week zaterdag opent het het Bundesliga-seizoen met de kraker tegen Eintracht Frankfurt, de dinsdag daarop staat de wedstrijd om de Supercup tegen Bayern München op de planning. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen