Brobbey invaller bij makkelijk winnend Leipzig in DFB Pokal

7 augustus 2021, 17:23

RB Leipzig is het nieuwe seizoen zonder problemen begonnen. In de eerste officiële wedstrijd werd SV Sandhausen, een club uit de 2. Bundesliga, eenvoudig uit de DFB Pokal geknikkerd. De verliezend finalist van vorig seizoen won met 0-4. Brian Brobbey kwam ruim twintig minuten voor tijd in de ploeg. 

De keuze van Brobbey voor Leipzig was een keuze voor meer perspectief, nadat Ajax 22 miljoen euro betaalde voor Sébastien Haller als concurrent op zijn plek. Enkele maanden later is echter ook de concurrentie bij zijn nieuwe ploeg moordend. Naast Yussuf Poulsen en Alexander Sørloth werd namelijk ook nog André Silva aangetrokken voor de spitspositie. De Portugees, die vorig seizoen alleen Robert Lewandowski voor zich moest dulden op de topscorerslijst, stond in het eerste duel dan ook aan de aftrap. Brobbey begon zodoende op de bank.

 

Toch waren er wel speelminuten weggelegd voor de oud-Ajacied. In de 68e minuut kwam hij binnen de lijnen als vervanger van Silva. De spits had op dat moment nog niet gescoord, maar de tussenstand was wel 0-3 in het voordeel van Leipzig. Willi Orban kopte in de eerste helft een voorzet van Angeliño binnen, waarna Amadou Haidara de score kort voor rust verdubbelde. Na rust zette ook Christopher Nkunku na knap aangeven van Silva zijn naam op het scorebord. In de slotfase bepaalde Dominik Szoboszlai de eindstand op 0-4. 

Volgende week gaat voor Leipzig ook de Bundesliga weer van start. Zondag gaat het om te beginnen op bezoek bij FSV Mainz, de ploeg van Jean-Paul Boëtius en Jeremiah St. Juste. 

Lokomotive Leipzig - Bayer Leverkusen 0-3

Ook het Nederlands getinte Bayer Leverkusen is het bekertoernooi goed begonnen. Met Jeremie Frimpong en Daley Sinkgraven als backs en EK-topscorer Patrik Schick in de spits werd vierdeklasser Lokomotive Leipzig met 0-3 aan de kant gezet. Kerem Demirbay zorgde voor de eerste en de laatste treffer. Tussendoor was ook Karim Bellarabi trefzeker. Voor Leipzig begint de reguliere competitie volgende week zaterdag met een uitwedstrijd tegen Union Berlin. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen