Hoofdrol voor Antony: Ajacied helpt Brazilië met assist aan goud

Hoofdrol voor Antony: Ajacied helpt Brazilië met assist aan goud

7 augustus 2021 – Brazilië heeft zich voor de tweede Olympische Zomerspelen op rij verzekerd van een gouden medaille. De ploeg van bondscoach André Jardine was uiteindelijk na verlenging te sterk voor de Spaanse beloftenploeg. Invaller Malcom schoot zijn land, op aangeven van Antony, in minuut 109 naar de overwinning.

Brazilië kwam dankzij een treffer van Matheus Cunha op voorsprong. Op aangeven van de 38-jarige legende Dani Alves kreeg Cunha de bal voor de voeten. De verdediging slaagde er niet in om de bal weg te werken, waardoor de aanvaller van Hertha BSC in blessuretijd van de eerste helft de score kon openen. Na zestig minuten was het Mikel Oyarzabal die de stand gelijktrok. De Spanjaard schoot raak met een magistrale volley.

Het waren de Spanjaarden die daarna mochten dromen van een gouden medaille, maar uit de reguliere speeltijd kwam uiteindelijk geen winnaar. De Spaanse ploeg raakte kort voor tijd twee keer de lat. Toch kwamen ook de Zuid-Europese beloften goed weg. Richarlison faalde namelijk na 38 minuten spelen vanaf elf meter. In de verlenging trok Brazilië uiteindelijk aan het langste eind. Het betekende prijs nummer 43 voor aanvoerder en veelvraat Dani Alves.

Bij de Brazilianen had Antony een basisplaats. De Ajacied was tijdens deze Olympische Spelen vaste waarde bij de Goddelijke Kanaries en keert met een prijs op zak terug naar Amsterdam. Spanje trad zoals gebruikelijk aan met Pedri. De talentvolle middenvelder van FC Barcelona speelde alweer zijn 73ste wedstrijd van het seizoen en mag nu gaan genieten van een welverdiende vakantie.

Antony treedt met zijn gouden medaille in de voetsporen van supersterren Neymar en Gabriel Jesus. De topspelers versloegen in 2016 de Duitse ploeg, met onder meer Serge Gnabry, Leon Goretzka en FC Utrecht-keeper Eric Oelschlägel in de finale.

gerelateerd