Dikke onvoldoende na Monaco-debuut voor Boadu

7 augustus 2021, 10:47   Bijgewerkt: 7 augustus 2021, 10:52

Myron Boadu is met een 1-1 gelijkspel begonnen aan zijn nieuwe avontuur bij AS Monaco. De twintigjarige spits, die AZ deze zomer verruilde voor de Franse topclub en een prijskaartje van zeventien miljoen euro met zich meedraagt, kon zijn ploeg als basisklant tegen Nantes niet aan een overwinning helpen. In Frankrijk kwam daardoor de eerste kritiek op gang.

Slechts twee dagen na het zetten van zijn krabbel gooide trainer Niko Kovac de nieuwe spits direct voor de leeuwen. Boadu kon echter nauwelijks overtuigen en miste voor rust een grote kans. Een te zachte terugspeelbal belandde voor zijn voeten, maar na het omspelen van de doelman faalde de uit balans geraakte spits om het lege doel te vinden.

Lees ook: Basisklant Boadu laat droomdebuut na bij AS Monaco

Volgens L'Équipe beleefde de spits een teleurstellend debuut, waardoor hij een 3 als eerste eindcijfer kreeg. Daarmee kreeg de Amsterdammer de laagste beoordeling van alle 22 basisspelers op het veld.

Op de clubwebsite nam Kovac de jongeling in bescherming. "Myron heeft gewoon wat tijd nodig, hij is hier pas net. Het was goed om ze speeltijd te geven, zodat ze zich kunnen aanpassen. Ik zag al wat goede dingen. Ze kunnen beter, maar het was hun eerste optreden en ik ben blij dat ik ze in actie heb gezien", doelde hij op Boadu en de mede-nieuwelingen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen