Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Sneijder snapt keuze voor Van Gaal niet: "Conte wilde het graag"

Sneijder snapt keuze voor Van Gaal niet: "Conte wilde het graag"

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

6 augustus 2021 – Wesley Sneijder (37) snapt niet waarom de KNVB voor Louis van Gaal is gegaan als bondscoach van het Nederlands elftal. Volgens de recordinternational is het een keuze voor een (te) korte termijn en waren er zeker alternatieven waar de Nederlandse voetbalbond voor had kunnen gaan.

Dat vertelde hij tijdens het tv-programma Oranjezomer. "Ik vind het niet logisch dat hij is gekozen als bondscoach", zei Sneijder over de keuze van de KNVB voor Van Gaal. "Ze willen een bondscoach voor de lange termijn, daar zijn ze met De Boer mee begonnen. Van Gaal is geen bondscoach voor de lange termijn." Volgens hem was Henk ten Cate een betere optie, ook vóór de aanstelling van De Boer.

"Als de opties wegvallen, waarom moet je dan telkens naar een Nederlander zoeken? Er zijn zat goede coaches in het buitenland, ga eens verder kijken", aldus Sneijer. "Kijk naar het buitenland en zoek daar een goede toptrainer." De voormalig middenvelder komt met een goede suggestie. "Antoine Conte was het graag aangegaan. Hij hoefde het niet voor het geld te doen, het is echt een prestige-ding. Dan kun je toch in gesprek gaan met hem?", vraagt hij zich af.

Lees ook: Waarom Truus een bezwaar had tegen nieuwe Van Gaal-klus

Tafelgenoot Johan Derksen vindt het armmoedig als er een buitenlander zou komen. "Maar dan zet je hem toch neer met een Nederlandse staf? Dan is hij de baas en gaat hij het neerzetten op de lange termijn", countert Sneijder, die zich ook verbaast over het feit dat Henk Fraser assistent-coach is. "Dat was in mijn tijd niet denkbaar: een assistent-bondscoach die actief is in de Eredivisie. Dat is een gemaakte functie."

Overigens had Sneijder ook mooie woorden over voor Van Gaal, met wie hij samenwerkte tijdens het WK 2014. "Hij is echt een veldtrainer en kan de jongens zeker een bepaalde discipline opleggen", weet de oud-speler van onder anderen Ajax, Real Madrid en Internazionale over de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal. Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

CLAIM 5 KEER EEN
FREEBET VAN €10,00! Meld je aan

Reacties

gerelateerd