Basisklant Boadu laat droomstart na bij AS Monaco

6 augustus 2021, 22:53

Myron Boadu heeft vrijdagavond nagelaten om een droomdebuut te maken bij AS Monaco. De jonge Nederlander kreeg een verrassende kans in de basis en had al vroeg in het duel twee kansen om te scoren, maar dat lukte niet en uiteindelijk speelde de Franse topclub teleurstellend gelijk tegen FC Nantes (1-1).

Het is veel te makkelijk om de remise op de missers van Boadu af te schuiven, want de tweede kans die de van AZ overgekomen aanvaller kreeg, versierde hij volledig zelf. Hij veroverde een zwakke terugspeelbal en omspeelde vervolgens de keeper van Nantes, maar was te veel uit balans om nog te scoren. Even daarvoor kwam hij in kansrijke positie net niet tot een doelpoging, maar was hij wel gevaarlijk.

Beide mogelijkheden kreeg Boadu zelfs al binnen tien minuten, maar kon zijn basisplaats niet belonen met een treffer. Even later gaf hij wel een voorassist, maar de pass van Caio Henrique op doelpuntenmaker Gelson Martins was vooral fraai (zie onder): de inbreng van de voormalig AZ'er was daarin zeer beperkt.

Lees ook: Aanwinst Boadu razendsnel in AS Monaco-basis

Na een uiteindelijk moeizaam uur werd de spits naar de kant gehaald voor Wissam Ben Yedder. Op dat moment hadden de bezoekers via Jean-Charles Castelletto (kopbal) al gelijk gemaakt, waardoor Boadu naast zijn eigen gemiste kans flink zal balen na zijn eerste minuten in Franse dienst. Djibril Sidibé zag vlak voor tijd nog een poging van zijn voet van de lijn worden gehaald, waardoor puntverlies een feit was.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen