Hoofdrol Lang bij Club Brugge, FC Midtjylland waarschuwt PSV

6 augustus 2021, 22:40

Noa Lang (22) heeft maar weer eens een hoofdrol opgeëist bij Club Brugge. De Nederlandse buitenspeler gaf vrijdagavond de assist bij het enige doelpunt van de regerend landskampioen tegen Cercle Brugge, die kwam van de voet van Ruud Vormer. Vervolgens werd Lang tien minuten voor het einde van de avond naar de kant gehaald, dat viel niet goed bij de oud-Ajacied én in blessuretijd maakten de bezoekers nog gelijk (1-1).

Met een armgebaar en hoofdschuddend verliet de buitenspeler het veld met een 1-0 voorsprong het veld. De aanvaller had overigens ook een tweede assist op zijn naam gekregen bij Club Brugge, maar het doelpunt van Eduard Sobol vlak voor de pauze, eveneens op aangeven van Lang, werd door de VAR afgekeurd vanwege hands van de buitenspeler.

Samen met Vormer was Lang de enige Nederlander in de basis, want diepe spits Bas Dost moest op de bank beginnen. Hij was de man die Lang tien minuten voor het einde kwam vervangen en was met een kopballetje nog dicht bij de beslissende goal in de derby van Brussel, maar scoorde niet en kreeg vervolgens hard de deksel op de neus. Club Brugge was veel sterker, maar zag Waldo Rubio in extra tijd met een actie naar binnen via de binnenkant van de paal gelijkmaken (1-1).

FC Midtjylland – Vejle BK 4-1

Na de 3-0 nederlaag in Eindhoven heeft FC Midtjylland vrijdagavond in elk geval op de juiste wijze geoefend voor de return tegen PSV. Nog altijd zonder een flink aantal sterkhouders vanwege corona werd in de Deense competitie hekkensluiter Vejle BK verslagen. Door een goal en twee assists van voormalig sc Heerenveen-speler Anders Dreyer bereikte FC Midtjylland een eindstand waarmee het PSV in elk geval gewaarschuwd heeft voor de return in de voorronde van de Champions League.