FC Emmen en Volendam stellen teleur, remise Van Nistelrooy

FC Emmen en Volendam stellen teleur, remise Van Nistelrooy

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

6 augustus 2021 – FC Emmen en FC Volendam zijn het nieuwe seizoen in de Eerste Divisie niet goed begonnen. Beide teams worden dit seizoen goede kansen toegedicht om hoge ogen te gooien, maar slaagde er niet in om te winnen van respectievelijk Telstar (1-1) en FC Eindhoven (2-2). Ruud van Nistelrooy kon bij zijn debuut als coach in het betaalde voetbal eveneens niet winnen met Jong PSV. 

FC Eindhoven - FC Volendam 2-2
Ondanks dat er flink wat spelers vertrokken bij Het Andere Oranje in de zomer, is de ploeg van Wim Jonk een van de favorieten voor de promotietickets dit seizoen in de Eerste Divisie. Vooral door de komst van Daryl van Mieghem, Damon Mirani én superspits Robert Mühren. Toch was de goaltjesdief de enige grote aanwinst die vrijdagavond niet op het scoreformulier kwam, want Mirani opende de score na twaalf minuten en vlak voor de pauze schoot de van De Graafschap overgekomen spits snoeihard de tweede Volendam-goal tegen de touwen uit een fraaie vrije trap.

Door een onnodig weggegeven strafschop vlak voor de pauze zat Jonk heel de tweede helft met samengeknepen billen, al was de derde Volendam-goal lang dichter bij dan de gelijkmaker, maar keer op keer maakten de bezoekers het karwei niet af en in de slotfase keerde het tij. En omdat Mühren vlak voor tijd géén strafschop kreeg, kon diep in blessure FC Eindhoven haar nieuwe coach Rob Penders een fijne start geven. Joey Sleegers zorgde met zijn tweede van de avond voor een verrassing met een fijne treffer in de verre hoek: 2-2. 

Telstar – FC Emmen 1-1
Zoals vrijwel elk jaar stonden er bij Telstar weer heel veel nieuwelingen op het veld, iets dat meestal noodgedwongen gebeurt vanwege de vele vertrekkers en beperkte financiële opties. Maar bij opponent FC Emmen waren er nóg meer wijzigingen: met 23 spelers vertrok er een hele selectie en de vraag was hoe de ploeg van Dick Lukkien voor de dag zou komen.

De verwachtingen waren in elk geval hooggespannen na zeges op Eredivisie-ploegen Go Ahead Eagles (2-1) en Heracles Almelo (4-1) in de voorbereiding, maar die konden in Velsen geen sterk vervolg worden gegeven. De thuisploeg had het betere van het spel en kwam voor de pauze razendsnel op voorsprong via Glynor Plet. Jeredy Hilterman maakte nog binnen het half uur gelijk en hoewel FC Emmen de overhand duidelijk kreeg na de pauze, lukte het niet om de zege over de streep te trekken, mede door goed keeperswerk van Trevor Doornbusch bleef de remise staan.

Excelsior – TOP Oss 0-1
Na jarenlang Klaas Wels langs de zijlijn te hebben gehad, zwaait sinds dit seizoen de Belg Bob Peeters scepter in Oss. En zijn start is in elk geval goed, ondanks dat zijn ploeg qua veldspel lang het onderspit moest delven tegen de uitgeklede ploeg van Marinus Dijikhuizen. Hij zag spitsen Elías Már Ómarsson én Joël Zwarts verkocht worden en zodoende zijn ploeg de kansen om zeep helpen. Aan de andere kant werkte Jearl Margaritha uit een heerlijke aanval met zijn buitenkant in de verre hoek heerlijk af: 0-1. Het betekende ook meteen het enige doelpunt van het vermakelijke duel, waarin de Rotterdammers recht hadden op meer. 

FC Dordrecht – Jong PSV 1-1
Het debuut van Ruud van Nistelrooy als hoofdtrainer in het betaalde voetbal kende een droomstart aan De Krommedijk door een snelle treffer van Fodé Fofana. De Eindhovenaren werden gedurende het eerste bedrijf steeds sterker, maar vergaten om de kansen om te zetten in doelpunten. Daardoor kon de thuisploeg op gelijke hoogte komen na een uur voetballen via Tim Hölscher, waardoor Van Nistelrooy uiteindelijk een kleine kater overhoudt aan zijn eerste duel als coach van Jong PSV.

Overige uitslag:
FC Den Bosch – Helmond Sport 2-0

gerelateerd