Aanwinst Boadu razendsnel in AS Monaco-basis

6 augustus 2021, 20:31

Een mooie opsteker voor Myron Boadu (20): de aanvaller van AZ start vrijdagavond meteen in de basis bij AS Monaco. De van AZ overgekomen spits arriveerde officieel pas twee dagen geleden bij de Ligue 1-club, maar mag het van trainer Niko Kovac meteen laten zien tegen FC Nantes.

Dat is best bijzonder, want daardoor zit de ervaren Wissam Ben Yedder bijvoorbeeld op de bank bij de Monegasken. Hij maakte in 41 doelpunten en gaf achttien assists in 73 wedstrijden voor AS Monaco, dat midweeks in de voorronde van de Champions League ook al in actie kwam. Mogelijk dat Ben Yedder rust krijgt met het oog op de return tegen Sparta Praag (heenduel 0-2 zege). Ten opzichte van dat duel ontbreken ook Aleksandr Golovin en Youssouf Fofana in de basiself. 

Boadu vormt vrijdagavond de aanval samen met Kevin Volland, terwijl ook aanwinst Jean Lucas aan de aftrap staat bij AS Monaco. Afgelopen week tekende Boadu een contract voor vijf seizoenen bij de Ligue 1-club, dat zo'n zeventien miljoen euro betaalde aan AZ voor de talentvolle spits. 

Lees ookVolgende klapper AZ: Boadu in voetsporen Mbappé?

Bij opponent FC Nantes is er geen ruimte in het elftal voor de Belgische aanvaller Anthony Limbombe, die in het verleden speelde voor NEC: hij begint op de bank. Afgelopen seizoen werd hij verhuurd aan Standard Luik, maar de Belgische club wilde de koopoptie van zeven miljoen euro niet lichten. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen