Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Ten Hag vindt Ajax favoriet tegen PSV en spreekt over Malacia

Ten Hag vindt Ajax favoriet tegen PSV en spreekt over Malacia

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

6 augustus 2021 – Erik ten Hag (51) ziet Ajax als favoriet voor de ontmoeting in de Johan Cruijff Schaal zaterdagavond. Ondanks dat PSV indrukwekkend begonnen is aan het nieuwe seizoen, is de oefenmeester van de Amsterdammers vol vertrouwen. "Normaal gaat het tussen de nummer één en de bekerwinnaar, maar wij hebben beide. Of we favoriet zijn? Ja, tuurlijk."

Dat zei de oefenmeester tijdens de persconferentie voorafgaand aan het duel om de Johan Cruijff Schaal zaterdagavond in het gelijknamige stadion. "Volgens mij zit er niet zo heel veel verschil bij PSV ten opzichte van vorig jaar. Een iets andere veldbezetting aan de bal, maar de pressing en defensief doen ze het zelfde als vorig jaar. Maar ze voeren het wel beter uit."

Daarbij kon de oefenmeester het ook niet nalaten om aan te geven dat PSV tegen twee teams gespeeld hebben die anders spelen dan Ajax. "Beter dan die teams? Nee, dat zeg ik niet. We spelen anders", zei Ten Hag, die geen beroep kan doen op Antony, Perr Schuurs (kuitblessure), Mohammed Kudus, Zakaria Labyad en Maarten Stekelenburg – hij is niet honderd procent fit. Nicolas Tagliafico en Devyne Rensch zijn wel weer fit genoeg om in actie te komen.

Lees ook: Van Ginkel en Schmidt vol vertrouwen: "Hebben we laten zien"

Ook de teruggekeerde Edson Alvarez zal bij de selectie zitten. "Het gaat prima met hem. Hij heeft een goede zomer gehad, eerst rust en daarna veel gespeeld. Hij is dinsdag teruggekomen en kan morgen spelen", legde Ten Hag uit. Hij sprak niet met de Mexicaan over een mogelijke transfer. "Wij willen hem houden. We willen op drie fronten meedoen, dan heb je een brede selectie nodig." Verder gaf de oefenmeester aan dat Remko Pasveer en Steven Berghuis in elk geval spelen tegen de Eindhovenaren. 

Malacia en Tagliafico
Ook werd Ten Hag even gevraagd naar de situatie rondom Nicolas Tagliafico. De Argentijn zit weer bij de selectie, maar wordt ook gelinkt aan de uitgang. De oefenmeester bevestigde dat er momenteel niets rond de verdediger speelt wat een transfer betreft. Vervolgens werd hem voorgehouden dat zowel hij als Marc Overmars gecharmeerd zouden zijn van Feyenoorder Tyrell Malacia. "Dat vinden wij wel een goede speler, ja", zei Ten Hag over de linksachter van de Rotterdammers.

Vrij snel daarna kapte hij alle geruchten rondom een mogelijke overgang overigens zelf ook weer hardhandig af na een dolletje met Hans Kraay jr. dat Ajax niet twee spelers in één zomer mag weghalen bij Ajax. "Ah, dat mag niet van jou? Maar voordat we allerlei speculaties krijgen: het speelt totaal niet. We kunnen het vertrek van Tagliafico opvangen binnen onze huidige selectie. Mocht het aan de orde komen: we hebben een schaduwlijst. Staat Malacia daarop? Daar laat ik me niet over uit." 

Op naar de kwartfinale: zet één euro op Nederland en win zaterdag €50,00!

Tegen Senegal en Qatar konden honderden Nederlanders al vijftig euro bijschrijven, maar ook tegen de USA kan het weer. Jacks pakt wederom uit met een leuke actie voor nieuwe spelers. Zet je één euro op Nederland dan win je vijftig euro bij winst!

Lees meer ...

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

STORT €20 EN ONTVANG
5 FREE WK BETS VAN €10! Meld je aan

Reacties

gerelateerd