Van Bommel na dramatische voorbereiding: "Meer tijd gewild"

6 augustus 2021, 17:22   Bijgewerkt: 6 augustus 2021, 18:21

Mark van Bommel (44) kende met VfL Wolfsburg een dramatische voorbereiding op het nieuwe seizoen, want vijf duels achtereen gingen onder de nieuwe trainer verloren met de Champions League-deelnemer uit de Bundesliga. En dus ligt er automatisch wat druk voor het DFB-Pokal-duel met laagvlieger Preußen Münster.

"We gaan ze zeker niet onderschatten en hebben ons goed voorbereid. Sowieso kun je geen enkele wedstrijd lichtzinnig ingaan tegen een team dat lager speelt", zei Van Bommel over het bekerduel. "Want het gebeurt weleens dat een ploeg uit de lagere klasse wint in de beker. Je moet je dus altijd goed voorbereiden - of het nu op de training is, in de beker, voor de Champions League-wedstrijd of in de competitie."

Dat de voorbereiding dramatisch verliep, daar wilde de Nederlander niet te veel waarde aan hechten. "Het is een constant ontwikkelingsproces dat je doormaakt als team. Het inslijten van mijn filosofie kost tijd en ik had natuurlijk graag langer dan zes weken getraind, maar dat kan nou eenmaal niet. Het belangrijkste is om de wedstrijd te winnen."

Lees ook: Van Bommel wil niet te zwaar tillen aan vijfde oefenverlies

Want de coach wil hoge ogen gooien in de Duitse beker dit seizoen met VfL Wolfsburg. "Ik heb zelf de DFB-Pokal twee keer gewonnen. In de finale in Berlijn kun je zien hoe de competitie leeft, het hele stadion zit dan vol, al weet je nooit hoe dat met corona is. In andere landen is dat misschien anders, maar vooral in Duitsland heeft de bekercompetitie een bijzondere status."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen