Ajax
3 – 0
Excelsior Maassluis

Van de Beek krijgt complimenten van United-manager Solskjær

Van de Beek krijgt complimenten van United-manager Solskjær

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

6 augustus 2021 – Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær heeft de loftrompet gestoken over middenvelder Donny van de Beek (24). De Nederlander kende een zeer moeizaam eerste seizoen bij de Premier League-club, maar heeft deze zomer keihard door getraind en heeft fysiek grote stappen gezet om komend seizoen beter voor de dag te komen.

Dat kon Van de Beek doen omdat hij het EK miste vanwege een enkelblessure. "Hij is deze zomer wat sterker geworden", loofde de Noorse oefenmeester de Nederlandse middenvelder. "Afgelopen seizoen heeft hij kunnen wennen aan het Engelse voetbal, hoe dat in elkaar zit. Dat heeft hij deze zomer ter harte genomen", doelde Solskjær op de fysieke verschillen tussen de Premier League en Eredivisie.

Ondanks zijn slechts 1456 speelminuten in het eerste seizoen van The Red Devils heeft Solskjær nog altijd vertrouwen in de oud-Ajacied. "Soms hebben spelers uit het buitenland een seizoen nodig bij hun nieuwe club. Dat zag je ook bij de ontwikkeling van Fred. Andere jongens staan er weer meteen, dat is verschillend."

Lees ook: Van de Beek krijgt bij United-rentree direct aanvoerdersband

Eerder viel ook Harry Maguire op dat Van de Beek veel sterker geworden is. In een oefenduel droeg de middenvelder de aanvoerdersband, waarop de duurste verdediger ter wereld gevat reageerde. 'Rek je de aanvoerdersband niet te veel uit?', schreef hij via Instagram. Portugees Bruno Fernandes liet in de Q&A desgevraagd ook weten dat hij vindt dat Van de Beek fysiek veel sterker geworden is. "Hij zit veel in de sportschool", aldus Fernandes.

gerelateerd